1 milyon Kurban bağışı

1 milyon Kurban bağışı

Kızılay Aydın sorumlusu Marangoz, “Hedefimiz Türkiye genelinde 1 milyon Kurban bağışı toplamak”

Gerçek Gazetesi
Türk Kızılay'ı Aydın Kurban Bağış Kampanyası Sorumlusu Mehmet Marangoz, Kurban Bayramı'nda hayırsever vatandaşların bağışları ile ülke genelinde 1 milyon kişiyi sevindirmeyi hedeflediklerini söyledi. Yaklaşan kurban bayramı öncesi açıklama yapan Kızılay Aydın Şube görevlisi Mehmet Marangoz bu yıl kurban bağış rakamlarının 240 YTL'den başladığını söyledi.
Türk Kızılay'ının yıllardır hayırsever vatandaşların yardım ve destekleri ile zor durumda olan insanların imdadına koştuğunu belirten Mehmet Marangoz geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da kurban bağışlarını kabul ettiklerini ve bağışlanan kurbanların İslam'i usullere göre kesildiğini söyledi.
Marangoz Türk Kızılay 139 yıldır Türk halkından aldığı güç ve destekle ülkenin ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerinin acısını dindiren dünyanın en eski, en büyük yardım kuruluşudur. Tek gelir kaynağı yardımsever halkımızın bağışları olan Türk Kızılay'ı daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmak için çeşitli kampanyalar yürütmektedir. Bunlardan birisi de kurban bağış kampanyasıdır. Geçen yıl dini vecibelerini yerine getirmek amacıyla Kurbanlarını Türk Kızılay'ı aracılığıyla kesen on binlerce vatandaşımız yaklaşık 85 bin 650 aileye ulaşmamıza vesile olmuşlardır. Bu da 400 bin kişi demektir. Bu yıl hedefimiz 1 milyon aile" dedi.
Hedeflerinin çok daha fazla insana ulaşmak olduğunu vurgulayan Marangoz, bu yıl bir kurban hisse bedelinin 240 YTL, yurt dışı için kurban bedelinin ise 130 euro olduğunu belirtti. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.