1. Pide Festivali başladı

1. Pide Festivali başladı

Bu yıl 1’incisi düzenlenen Pide Festivali çeşitli etkinliklerle başladı. 4 gün sürecek festival boyunca çeşitli sanatçılar sahne alarak Yenipazar halkını coşturacak.

Aydın’ın Yenipazar ilçesinde bu yıl 1’incisi düzenlenen Pide Festivali çeşitli etkinliklerle başladı. 4 gün sürecek festival boyunca çeşitli sanatçılar sahne alarak Yenipazar halkını coşturacak.
Pidesiyle adını duyuran, cittaslow (sakin şehir) ünvanını alan ve Milli Mücadele Kahramanı Yörük Ali Efe’nin memleketi olarak tanınan Yenipazar’da pidenin tanımı amacıyla bu yıl bir ilk gerçekleştirildi. Belediye meydanında toplanan protokol üyeleri ve halkın festival alanına kortej yürüyüşü ile başlayan festivale, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Cengiz Altınkaya, Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız, Ak Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Yenipazar Kaymakamı Hakan Özarslan, Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, Aydın Emniyet Müdürü Adnan Taştan, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, TKDK İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, Ak Parti İl Başkanı Sadık Atay, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Fevzi Köse, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Festivalin açılış konuşmasını yapan Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, festivali geleneksel hale getirmek istediklerini belirterek, "Belediye Başkanlığına getirildiğim 1989 yılında pideciler sabah erken saatlerde iş yerlerini açıp, öğleyin 13.30’da kapatıyorlardı. Hamur bitince işler de bitiyor o saatten sonra pide diye bir şey bulmanız imkansızdı. Tabi ki biz geldikten sonra bu olayı geliştirmeye başladık. Yenipazarımızda düzenlenen tüm etkinliklerde misafirlerimize tek ikramımız pide oldu. Pidemizin tadına bakanlar arkadaşlarına, eşine dostuna anlattı, onlar başkalarına derken artık ilçemiz pidesiyle ünlü bir ilçe halini aldı. Özellikle hafta sonları pidecilerimiz, iş yetiştiremez hale geldiler. Yerli ve yabancı turistler ismini duydukları pideyi tatmak için Yenipazar’daki pidecileri dolduruyorlar. Bu kadar ilgi gören pideyi festival ile desteklemeye karar verdik ve festivallerimiz bundan böyle geleneksel hale gelecek" dedi.
"PİDE YENİPAZAR’IN SİMGESİ HALİNE GELDİ"
Pidenin Yenipazar’ın simgesi haline geldiğini kaydeden Yenipazar Kaymakamı Hakan Özarslan, "Yenipazar pidesini festival ile de tanıtmanın mutluluğunu duyuyoruz. İlçemizin simgesi haline gelen pideyi daha da geniş kitlelere duyurmak, insanların ilgisini Yenipazar’a çekmek için gayret gösteriyoruz. Umuyorum ki 4 gün sürecek olan festivalimiz pidemizin tanıtımına katkı sağlar ve ilçemiz hareketlenir" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından festival çeşitli zeybek, semazen ve mehteran takımı gösterileri ile devam ederken gecenin finalinde ise ünlü sanatçı Murat Başaran konser vererek Yenipazarlılara unutulmaz bir gece yaşattı.
PİDE YENİPAZAR’IN ÜRÜNLERİ İLE TAT BULUYOR
Yenipazar ilçesindeki pide ustalarından Ahmet Karayer, Yenipazar pidesine tat veren tereyağ, et ve yeşillik gibi malzemelerin hepsinin Yenipazarlı üreticilerden alındığını bu yüzden pidelerinin herkes tarafından çok sevildiğini kaydetti.
"YENİPAZAR’DA PİDE TURİZMİ BAŞLADI"
Elmas Pide işletmecisi Mustafa Elmas Yenipazar’da pide turizminin başladığını belirterek şu şekilde konuştu; "Yenipazar’da eskiden pideciler sabah erken saatlerde açılır, öğleyin kapanırdı. Pidemiz tanındıkça, şehir dışından hatta yurt dışından misafirlerimiz geldikçe artık akşam geç saatlere kadar iş yerlerimizi açık tutuyoruz. Yenipazar pidesinin tadına bakan herkes mutlaka bir daha geleceğini söyleyerek ilçemizden ayrılıyor. Bu da bizleri mutlu ediyor. Yenipazar’da pide turizm başladı, hafta sonları tur düzenleyen vatandaşlar Yenipazar’a uğrayıp pidemizin tadına bakıyorlar."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.