10. yıl kutlanıyor

10. yıl kutlanıyor

Ay­dın Be­le­di­ye­si Şe­hir Ti­yat­ro­la­rı 10. yılı kutlanıyor


Ger­çek Ga­ze­te­si
Ay­dın Be­le­di­ye­si Şe­hir Ti­yat­ro­la­rı (ABŞT), ku­ru­lu­şu­nun 10. yı­lı­na yo­ğun bir tem­po­da ha­zır­la­nı­yor. Ay­dın Be­le­di­ye Baş­ka­nı Öz­lem Çer­çi­oğ­lu"nun, Yal­çın Din­çer"i ABŞT"nin Ge­nel Sa­nat Yö­net­me­li­ği"nin ba­şı­na ge­tir­me­sin­den son­ra ti­yat­ro­da bü­yük bir ha­re­ket­li­lik ya­şa­nı­yor.
ABŞT, 2009-2010 se­zo­nu­na 3 bü­yük ve 1 ço­cuk oyu­nu ol­mak üze­re top­lam 4 oyun­la ha­zır­la­nı­yor. Hi­da­yet Sa­yın"ın yaz­dı­ğı “Gü­neş Do­ğar­ke­n” ve “Ya­van Dün­ya” ile Mu­zaf­fer İz­gü"nün yaz­dı­ğı “Lüt­fen Kı­zım­la Ev­le­nir mi­si­niz?” ve Ha­lil Uzel"in yaz­dı­ğı “Nas­ret­tin Ho­ca” ad­lı ço­cuk oyu­nu ye­ni se­zon­da iz­le­yi­ci­ler­le bu­lu­şa­cak. 10 yı­lı­nı dol­du­ran ABŞT"nin yö­ne­tim, oyun­cu ve tek­nik kad­ro­su şu isim­ler­den olu­şu­yor: Ge­nel Sa­nat Yö­net­me­ni Yal­çın Din­çer, Ge­nel Sah­ne Ami­ri S. Umut Ka­ya, Ge­nel Ko­or­di­na­tör Ata­kan Ak­taş, Oyun­cu­lar İrem Ak­çay, Şe­niz Ka­ra­öz, Öz­lem Ço­lak, Mu­rat Uy­sal, Ca­fer İl­han, Zey­nep Gün­gö­ren­ler, Sah­ne Tek­nis­ye­ni Se­ma­yir Ka­ra­ka­ya ve Se­s I­şık Tek­nis­ye­ni Ya­şar Se­rin­dağ.
“Ya­şa­ma Sa­na­tı­”nı, “Sa­nat­la Ya­şa­ma­”ya dön­dü­re­bi­len­le­rin var­lı­ğı ve iti­ci gü­cüy­le ABŞT"nin 10. ya­şı­nı kut­la­dık­la­rı­nı be­lir­ten Ge­nel Sa­nat Yö­net­me­ni Yal­çın Din­çer, “Bu ne­den­le, ta­rif­siz bir he­ye­can ve onur­lu bir so­rum­lu­luk duy­gu­su için­de­yiz. 10. yı­lı­mı­zı taç­lan­dır­mak için; bu ken­tin ha­va­sı­nı so­lu­yan, ek­me­ği­ni yi­yen, so­kak­la­rı­nı adım­la­yan sa­nat adam­la­rı­nı bir ara­ya ge­ti­re­rek, do­lu bir se­zon ya­şa­mak is­te­dik. Ya­za­rın­dan yö­net­me­ni­ne, oyun­cu­sun­dan tek­nik eki­bi­ne ka­dar, “Ay­dı­n” ko­kan, “bi­z” ko­kan bir re­per­tu­ar be­lir­le­dik. Böy­le­lik­le, bel­ki de Ay­dın'ımı­zın de­ğer­le­ri­ne olan te­şek­kür bor­cu­mu­zu öde­miş olu­ruz di­ye dü­şün­dük. Ay­dın Be­le­di­ye­si Şe­hir Ti­yat­ro­la­rı, oyun­la­rı ve sa­lon­la­rıy­la 10. yı­lı­na ha­zır. Geç­miş yıl­la­ra eme­ği ge­çen­le­re te­şek­kür­le­ri­mi bu fır­sat­la yi­ne­le­mek is­te­rim. Ay­dın­lık bir Ay­dın için, sa­na­tın ışı­ğı­na öy­le ih­ti­ya­cı­mız var ki; bık­ma­dan, usan­ma­dan, inat­la ve ina­na­rak "per­de" di­yo­ru­m” şek­lin­de ko­nuş­tu. Kül­tü­rel ve sos­yal an­lam­da bir çok et­kin­li­ği Ay­dın­lı"lar­la bu­luş­tu­ran Baş­kan Öz­lem Çer­çi­oğ­lu da, ABŞT"nin ku­ru­lu­şu­nun 10. yı­lı ne­de­niy­le yap­tı­ğı açık­la­ma­da “Sa­na­tın en bü­yük düş­ma­nı­nın bil­gi­siz­lik ol­du­ğu ger­çe­ğin­den ha­re­ket­le, "sa­nat ve sa­nat­çı­dan yok­sun bir ulu­sun tam bir ya­şa­ma sa­hip ola­ma­ya­ca­ğı" bi­lin­ciy­le dün­ya­ya bak­tı­ğı­mız en de­mok­ra­tik pen­ce­re olan ti­yat­ro­mu­zun per­de­le­ri­ni açı­yo­ruz. ABŞT"nin ku­ru­lu­şu­nun 10. yı­lı ne­de­niy­le de bu yıl Ay­dın­lı ti­yat­ro­se­ver­le­rin be­ğe­ni­si­ne 4 oyun su­na­ca­ğız. Üc­ret­siz oyun­la­rı­mı­za tüm hal­kı­mı­zı bek­li­yo­ruz.” İfa­de­le­ri­ne yer ver­di. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.