105 yıllık ömrünü tek çeşide borçlu

105 yıllık ömrünü tek çeşide borçlu

105 yıllık ömrünü tek çeşide borçlu

Karacasu’nun Geyre Mahallesinde yaşayan 105 yaşındaki Ali Sarıdayı, kıtlık zamanlarında alıştığı her öğün tek çeşit yeme alışkanlığını bugün de sürdürüyor.
15 kardeşten hayatta kalan tek birey olan asırlık çınarın çok ciddi bir sağlık problemi bulunmuyor. Merdivenden düşmeden öncesine kadar yürüyebilen Sarıdayı’nın 8 çocuğu, 33 torunu, 27 çocuklarının torunu bulunuyor. Geyre Mahallesindeki evinde 76 yıllık hayat arkadaşı 96 yaşındaki İsmihan Sarıdayı ile birlikte yaşayan Ali Sarıdayı eski kıtlık zamanlarında kazandığı tek çeşit yeme alışkanlığını bugün de devam ettiriyor.
Ayaklarında oluşan ödem nedeniyle yürüyemeyen asırlık çınar, günlerini odasında yatarak geçirirken birinci dünya savaşı ile ilgili olarak anlattığı anılarla dinleyenleri hayretler içinde bırakıyor. Askerlik yaptığı İkinci dünya Savaşı günlerini de gururla anlatan Sarıdayı “Cumhuriyetin ilk yıllarında öşür vergilerinden çok sıkıntı çektik. 1942’de kıtlık olduğu için armut, palamut unu ve çeşitli otlar toplayarak hayatımızı sürdürdük” diyerek zorlu yılları da duygulanarak ifade ediyor.
Kurtuluş savaşından çıkan devlet güçlenene kadar büyük sıkıntılar çektiklerini söyleyen Ali Sarıdayı ve ailesi şimdiki zamanda her şeyin bol olduğunu, insanların çok şükür etmelerini gerektiğini öneriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.