11 ayın sultanı Ramazan ayı başladı

11 ayın sultanı Ramazan ayı başladı

11 ayın sultanı Ramazan ayı başladı

Gerçek Gazetesi
İmdat GÜÇLÜ
11 ayın sultanı Ramazan ayı başladı. Ramazan ayı, Kuran-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı, insanlığın en son aydınlatıcısı olan İslam'ın tohumlarının atıldığı aydır. Bu ayda "bin aydan daha hayırlı" olarak nitelenen Kadir gecesi bulunur. Bu zaman dilimi manevi değeri çok yüksek bir aydır. Yüce Allah, kutsal kitabımız Kuran'dan şöyle buyurmaktadır:
"Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kuran'ın indirildiği aydır." (Bakara:2/185)
Rahmet ve bereket ayı
Bu ay o kadar bereketli ki, insan bu ayda geçmişindeki kirleri, lekeleri bir anda atıp savurma şansını yakalar. Peygamber Efendimiz (s.a.v.), bu aydaki büyük affın müjdesini Müslümanlara "Bir kimse, inanarak ve sevabını sadece Allah'tan bekleyerek ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır" (Buhari, Savm, 7) diyerek vermiştir.
Ramazan orucu 27 Haziran, Cuma akşamı başladı ve 27 Temmuz Pazar akşamı bitecek. Ramazan Bayramı ise 28 Temmuz'da başlıyor ve 30 Temmuz akşamı sona eriyor. Tatilin ise 30 Temmuz Çarşamba günü sona ermesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.