14. sü açılan Tarım Alef ve Ekipmanları Fuarı’na ilgi yoğun oldu.

14. sü açılan Tarım Alef ve Ekipmanları Fuarı’na ilgi yoğun oldu.

14. sü açılan Tarım Alef ve Ekipmanları Fuarı’na ilgi yoğun oldu. Dün saat 18.00 sıralarında belediye meydanından yürüyüş korteji oluşturularak, İstasyon Caddesi üzerinden Çarşamba Pazar yerinde kurulan Tarım Alet ve Ekipmanları Fuarı Alanı’na

Arif AKÇAY
Gerçek (haber)
14. sü açılan Tarım Alef ve Ekipmanları Fuarı"na ilgi yoğun oldu. Dün saat 18.00 sıralarında belediye meydanından yürüyüş korteji oluşturularak, İstasyon Caddesi üzerinden Çarşamba Pazar yerinde kurulan Tarım Alet ve Ekipmanları Fuarı Alanı"na geçildi. Yürüyüş kortejinin başında Kuşadası belediyesi bandosu bulunması vatandaşların dikkatini çekti.
Açılış öncesi, Söke Genç İş Adamları Derneği Başkanı (SÖGİAD) Efkan Ceylan dernek adına bir konuşma yaparak, bugüne kadar yaptıkları çalışmaları anlatırken, fuarı organize etmekten kurur duyduklarını belirtti ve katılımcı firmalara teşekkür etti.
İkinci konuşmayı Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar yaptı. Bayraktar, tarımda yaşanan sıkıntıları anlatırken, “Biz TZOB olarak 41 ilde uygulanan kuraklık afet kapsamının 81 ile ve tüm tarım ürünlüerini kapsayacak şekle getirilmesi için başvuruda bulunduk. İktidarın ilgisini bekliyoruz. Söke"de böyle bir serginin açılışı yöre tarımına olumlu katkıları olacaktır. Ancak devlette özellikle bu yıl Sökeli çiftçiye sahip çıkmalı ve desteklemelidir” dedi.
Son konuşmayı Söke Kaymakamı Celil Ateşoğlu yaptı. Ateşoğlu" da 4. kez Söke"de Kurtuluş Haftası Şenlikleri"ne ve fuar açılışına katılıyor olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyleyerek, katılımcı firmalara ve fuarı düzenleyen Söke Belediyesi ile SÖGİAD yönetimine teşekkür etti.
Daha sonra Sökem Halk Dansları Topluluğu, Makedonya halk oyunlarından örnekler sundu. Söke belediyesi zeybek ekibi Aydın yöresi zeybek oyunlarından örnekler sergiledi. Son olarak Sökem Halk dansları topluluğu Kafkas oyunlarını sergiledi. Fuarın açılış kurdelası kaymakam Celil Ateşoğlu, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve SÖGİAD Başkanı Efkan Ceylan tarafıondan kesilerek, fuar alanı dolaşıldı.
Fuara firmaların yoğun ilgi gösterdikleri de dikkatlerden kaçmadı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.