140 yıllık lezzet tarihi mekanda yaşıyor

140 yıllık lezzet tarihi mekanda yaşıyor

Aydın’da 140 yıldan bu yana 30 metrekarelik dükkanda Halep işi kebap servis edilmeye devam ediyor.

Müşteriler 140 yıllık bakır tabaklarda servis edilen Halep kebabını tadarken, işletme duvarlarındaki tarihi fotoğraflar ile geçmişe yolculuk ediyor.

 

1878 yılında Suriye’nin Halep şehrinden Aydın’a gelen Hacı Mustafa Güçel Hasır Pazarı denilen bölgede işletmeyi açarak Aydınlıları Halep işi kebap ile tanıştırırken, o günlerden bugünlere kadar aile bireyleri tarafından yürütülen işletme, son olarak beşinci kuşak Mehmet Beşkurt ile 140 yılını geride bıraktı.

 

Birçok ünlü ismi de ağırlayan işletmede, anılar duvarlardaki fotoğraflarda yaşarken, işletme sahibi Mehmet Beşkurt, Mustafa Kemal Atatürk’ün Aydın Valiliğini ziyaretinde yemeklerin kendi işletmelerinden gittiğini ifade etti.

 

İşletmenin 1978 yılında 100’üncü yılını doldurduğunda o gün kimsesizlere ücretsiz yemek verdiğini belirten işletme sahibi Mehmet Beşkurt, “1878 yılında dedemiz kebapçı Hacı Mustafa Güçel Suriye’nin Halep kentinden Aydın’a geliyor. Hasır Pazarı bölgesine yerleşip burada Halep işi kebap üzerine işletmeyi açıyor. O günlerden günümüze kadar işletmemiz aile bireyleri tarafından işletilerek aynı yerde faaliyetine devam ediyor. Son 25 yıldır da ben işletiyorum. Burada müşterilerimize sade ve yoğurtlu olmak üzere Halep işi kebap servis ediyoruz. Halep işi kebabımız diğer kebap türlerine benzemiyor. İş yerimiz açıldığından bu yana Aydınlı merhum Başbakanımız Adnan Menderes, Cumhurbaşkanlarımızdan Celal Bayar gibi isimler iş yerimize gelip yemek yemişlerdir. Mustafa Kemal Atatürk’ün Aydın ziyaretinde Valiliğe yemekler buradan gitmiştir. Yakın dönemde birçok ünlü işletmemizi ziyaret ederek meşhur Halep kebabımızdan yemeden Aydın’dan ayrılmamışlardır. Yıldız Kenter, Haluk Bilginer, oynadığı dizide ‘Memati’ karakterini canlandıran Gürkan Uygun kebabımızı tadan ünlülerden sadece bir kaçı. Bu lezzeti yaşatalı tam 140 yıl olmuş. Tarihe tanıklık eden işletmemize gelen müşteriler hem kebabımızın lezzetini tadıyor hem de duvarlarda asılı bulunan fotoğraflar ve tarihi eşyalar arasında geçmişe yolculuk ediyorlar” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.