150 yıldır değirmenleri öğütüyor

150 yıldır değirmenleri öğütüyor

Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı Arpaz Mahallesinde tam 4 kuşaktır değirmencilik yapan Güleç ailesinde mesleği üniversite mezunu Ergün Güleç devam ettiriyor.

Güleç ailesinin tek oğlu olduğunu ve bu mesleği yaşatabilmek adına üniversite mezunu olmasına rağmen değirmencilik yaptığını söyleyen usta Ergün Güleç, mesleği ise babası Hulisi Güleç’ten öğrendiğini dile getirdi. Güleç, “Babamın dedesi değirmencilik mesleğini önceden Sürez köyünde yapıyormuş. Büyük dedem bu mesleğe ilk başladığında değirmeni derenin kenarında suyla çeviriyormuş. Büyük dedemden sonra benim dedem devralıyor işi. Dedem suyla değil de dizel motorlar çıktığı için motorla çeviriyor. Elektrikte yok tabi o zamanlar. Daha sonra köylere elektrik gelmeye başlayınca dedem elektrikle değirmeni döndürmeye başlıyor. Daha sonra ise babam askerden geldikten sonra işi devralıyor” dedi.
DEĞİRMENCİLİĞİ TERCİH ETTİ
Kendisinin üniversite okuduğunu ve 4 yıllık işletme mezunu söyleyen usta Güleç, aile mesleklerini devam ettirmek adına değirmenci olduğunu söyledi. Güleç ayrıca 4 kuşaktan bu yana yaklaşık olarak 150 yıldır değirmencilik mesleğini yaşattıklarını da belirtti. Güleç, “Ben 4 yıllık üniversite mezunuyum. İşletme bölümünü bitirdi. Fakat ben ailenin tek çocuğu olunca ve babamın da yaşının ilerlemesinden dolayı değirmencilik mesleğimiz yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Bundan dolayı bir tercih yaptım ve aile mesleğimizi devam ettirmek istedim. Bu mesleği yaptığım için de gurur duyuyorum. Büyük dedemde itibaren 150 yıldan fazladır bu mesleği icra ediyoruz. Bende çocuklarıma bu mesleğimi öğreteceğim” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.