18. Akademik Bilişim Konferansı Aydın'da başladı

18. Akademik Bilişim Konferansı Aydın'da başladı

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 18. Akademik Bilişim Konferansı’nda eğitimler başladı.

Adnan Menderes Üniversitesi ve İnternet Teknolojileri Derneği’nin işbirliği ile TÜBİTAK destekli düzenlenen 18. Akademik Bilişim Konferansı Eğitimleri, 30 Ocak -5 Şubat 2016 tarihleri arasında ADÜ Merkez Kampüs Aydın Menderes Derslikleri, Yabancı Diller Yüksekokulu ve Merkezi Derslikler iki binasında başladı.
Akademik Bilişim Konferansı üniversitelerde bilgi teknolojileri konusunda ilgili grupları bir araya getirerek, bilgi teknolojileri altyapısı, kullanımı, eğitimi ve üretimini tüm boyutlarıyla tanıtmak, tartışmak, tecrübeleri paylaşmak ve ortak politika oluşturmak amacıyla 58 sponsor firmanın katkısıyla ulusal boyutta düzenleniyor.
102 EĞİTMEN, 1400 KURSİYERE EĞİTİM VERİLİYOR
“Ağ ve Sistem Yönetimi”, “Bilgi ve Bilişim Güvenliği”, “Web Servisleri”, “Açık kaynak Yazılımları”, “İçerik Yönetim Sistemleri”, “Özgür Web Teknolojileri”, “Yazılım güvenliği”, ”Linux”, “Mobil Yazılım Geliştirme” bu sene gerçekleştirilecek Akademik Bilişim Konferansı’nın temel konularını oluşturacak. Seminerler öncesi 4 gün süren kurslarda 102 eğitmen, bin 400 kursiyere bilişim teknolojileri ile ilgili 34 ayrı kurs veriliyor.
AÇILIŞ TÖRENİ 3 ŞUBATTA
18. Akademik Bilişim 2016 Konferansının açılış töreni, 3 Şubat 2016 tarihinde saat 9.30’da ADÜ Atatürk Kongre Merkezinde protokolün, kamu ve özel sektör temsilcilerinin ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşecek. Törenin ardından gerçekleşecek seminerler ve paneller 5 Şubat 2016 tarihine kadar devam edecek. Konferanslarda bildiri sunumları, sponsor firma ve kuruluş sunumları, kısa ve uzun süreli eğitim seminerleri, açık oturumlar ve çalışma grupları gibi etkinlikler planlandı. Ayrıca konferanslar kayıt olan herkese açık ve katılım ücretsiz olacak.
Konferans programında katılımcı ve ziyaretçilerin, konferans alanında yer alacak teknoloji firmalarının standlarında yeni teknolojileri yerinde görmeleri, sorgulamaları, akademik ve teknolojik sunumlarla, bilişim sektöründe yaşanan değişimler hakkında bilgi sahibi olmaları amaçlanıyor. Konferans katılımcılar için kurumlarında, çalıştıkları alanlarda, ihtiyaç duydukları projeleri bilimsel açıdan dinlemek, incelemek, yazılım veya donanımları deneyerek öğrenmek, kendilerini geliştirmeleri açısından iyi bir fırsat sunuyor. Konferansa katılmak isteyenler http://ab2016.adu.edu.tr/ deki kayıt linkini tıklayarak işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.