18 ay sonra doğalgaz gelecek

18 ay sonra doğalgaz gelecek

Erdem, “Aydın’da 18 ay sonra doğalgaz kullanılmaya başlanacak

Gerçek Gazetesi
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ucuz ve doğa dostu enerji doğalgazın Aydın'da kullanılabilmesine yönelik çalışmaların hızlandığını belirterek Aydın sanayimizde ve konutlarda doğalgaz kullanılabilmesi için çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir dedi. Konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) 2. Başkanı Yusuf Tülek ile görüşme yaptıklarını ifade eden Erdem, en geç 3 ay içerisinde ihalenin yapılacağını söyledi.
Birinci AK Parti hükümeti döneminde Doğalgaz Boru Hatlarının süratli bir şekilde inşa edilerek bu çalışmaların meyvesinin alınmaya başlandığını kaydeden AK Parti Aydın Milletvekili
Mehmet Erdem konuyla ilgili açıklamasında 2002 yılından bu yana doğalgaz ulaşmış illerimizin sayısı hızla artmış olup 2007 yılı itibariyle Aydın ilimiz de doğalgaz boru hattı ulaşan İllerimiz arasında yerini almıştır. Doğalgazı Aydın'da hem sanayicilerimizin kullanımına hem de konutlarda vatandaşlarımızın kullanımına sunmak öncelikli gündem maddelerimiz arasındadır. Geçtiğimiz hafta içerisinde EPDK 2. Başkanı Yusuf Tülek ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile yaptığımız görüşmeler neticesinde BOTAŞ'ın mevcut boru hatlarını yüklenici firmalardan teslim aldığına dair belgelerin EPDK'ya ulaşmasını takiben ivedilikle dağıtım ihalesine çıkacağı ifade edilmiştir. Böylelikle takribi olarak 2-3 ay içerisinde ihale yapılması söz konusu olacak, projelendirme ise ihalenin sonuçlanmasından sonraki 6 ay içerisinde tamamlanacaktır. Bu takvime göre proje tamamlanıp onaylandıktan sonraki 18. ayın sonunda doğalgazın ulaşması öngörülen en son noktaya kadar ulaştırılması mecburiyeti ihaleyi alacak yüklenici firmaya ait bir zorunluluk olacaktır dedi. 18 aylık takvimde önceliği yoğun kullanımı olacak sanayicilere verileceğini ifade eden Erdem Aydın'a gelen açıklamasında Böylelikle Aydın'ın sanayileşmesi ve sanayicilerin Aydın'a ilgisi doğalgaz kullanımıyla doğru orantılı olarak artacaktır. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Hilmi Güler'e de ifade ettiğimiz bu hususlar neticesinde Sayın Bakan da Aydın'da doğalgaz kullanımının hayata geçirilmesi konusunda gereken desteği vereceğini beyan ettiler. Aydın'ın öncelikle ekonomik hayatında çok olumlu değişiklikler getireceğine inandığımız doğalgazın Çine ilçemizde de kullanılabilmesi ve Maden İşleme Tesisleri gibi tesislerin kurulması ve faydalanmasını sağlayacak 'Branşman' horu hattı üzerine konulmuştur ifadelerine yer verdi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.