18 BİN 112 TL. ÖDEME YAPILMIŞ

18 BİN 112 TL. ÖDEME YAPILMIŞ

Asılsız iddiayı ortaya atan Servet Töz personel alımına aracılık etmiş

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

Aydın Büyükşehir Belediyesinin, danışmanlık hizmeti adı altında ayda 250 bin lira ödeme yaptığı şeklinde asılsız haber yapan Aydın 24 Haber sitesi inanılırlığını yitirdi. Servet Töz'ün sahibi olduğu haber sitesine yönelik Aydın Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, danışmanlık hizmeti karşılığında ayda 250 bin lira ödenmediği belirtilirken, "Erkan Karaarslan isimli şahsa aylık 250 bin TL ödendiği gerçek dışı ve karalamaya yöneliktir" denildi.

AYLIK 250 BİN LİRA DEĞİL, 10 AYLIK TOPLAM BEDEL 163 BİN LİRA

Servet Töz'ün iddialarının aksine; Aydın Büyükşehir Belediyesince 2015 yılında Erkan Karaarslan isimli şahıstan danışmanlık hizmeti alınmadığı belgelendi. Erkan Karaarslan'ın da ortağı olduğşirketten ASKİ Genel Müdürlüğünce, 27.02.2015 tarihinde yapılan ihale sonucunda danışmanlık hizmeti alındığı ve bu danışmanlık hizmetinin yıl sonuna kadar olan (10 aylık) toplam bedelinin ise 163 bin TL. olduğu görüldü.

Servet Töz'ün; 10 aylık toplam bedeli 163 bin lira olan danışmanlık hizmetini aylık ve de 250 bin lira gibi astronomik bir rakam olarak Aydın kamuoyuna duyurması art niyetli ve karalamaya yönelik yayıncılığın örneği olarak dikkatlerden kaçmadı.

18 BİN 112 TL. ÖDEME YAPILMIŞ

Servet Töz'ün iddiasının aksine danışmanlık hizmeti kapsamında ilgili şirkete ayda 250 bin lira ödeme yapılmadığı gibi, bugüne kadar sadece 18 bin 112 TL ödeme yapılmış olduğu da dikkatlerden kaçmadı.

DANIŞMANLIK HİZMETİNİN KAPSAMI ÖNEMLİ

Danışmanlık hizmetinin kapsamı da Aydın Büyükşehir Belediyesinin yasalara uyduğunu gösteren önemli bir ayrıntı olarak dikkat çekmesine rağmen karalamaya yönelik yapılan yayın traji komik bulundu. İhale mevzuatı çerçevesinde, ihale işlemlerinin mevzuata uygun ve rasyonel bir şekilde yapılabilmesi için teknik ve hukuki destek içeren danışmanlık hizmeti yönetime çeşitli konularda eğitim ve seminer çalışmalarını içermesi de önem taşıyor. Sırf kapsamı nedeniyle bile danışmanlık hizmeti için övücü ifadeler kullanılması gerekirken iftira ve karalamaya yönelik yayın yapılmış olması Aydın kamuoyundan tepki gördü.

BÜYÜKŞEHİR'E PERSONEL ALIMI SERVET TÖZ'Ü DÜŞMAN ETTİ

Başkan Özlem Çerçioğlu güvendiği ve önem verdiği gazetecilerin başında gelen Servet Töz'ün eşini ve çocuklarını da Büyükşehir Belediyesinde işe aldığı biliniyor. Düne kadar Aydın Büyükşehir Belediyesi yanlısı yayın yapan şimdi ise iftira ve yalan, yanlış bilgilerle Aydın kamuoyunun karşısına çıkan Aydın 24 Haber sitesi sahibi Servet Töz'de yaşanan değişimin nedeni personel alımından kaynaklandığı iddia ediliyor. Bir personelin işe alımına aracılık yapan Servet Töz'ün yaşananlar sonrası Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından uzaklaştırıldığı iddia ediliyor. Şimdilerde Aydın Büyükşehir Belediyesine yönelik karalama haberleriyle  dikkat çeken Servet Töz'ün düşmanca tutumunun altında yatan gerçeğin personel alımına aracılık yapması ve sonrasında yaşananlar olması ise etik bulunmuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum