18. Yerel Medya Eğitim Semineri Manisa'da yapıldı

18. Yerel Medya Eğitim Semineri Manisa'da yapıldı

18. Yerel Medya Eğitim Semineri Manisa'da yapıldı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Yerel Medyanın Resmi İlanlarına kısıtlama getirilmesi sözkonusu değildir"
Gerçek Gazetesi
Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Manisa Valiliği ve Manisa Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla düzenlenen 18. Yerel Medya Eğitim Semineri 15-16 Ekim tarihlerinde Manisa Anemon Otel'de gerçekleştirildi.
Seminere Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç,
Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Sabah Gazetesi Yazarı Nazlı Ilıcak, Türk Dili Kurumu Başkanı Prof. Dr. H. Şükrü Akalın, Aydın, Denizli, Muğla, Burdur ve Afyonkarahisar illerinden 200 civarında medya mensubu katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, basının Anayasa'da yer alan önemli bir kuruluş olduğunu ve sansür edilemeyeceğini belirterek, yerel medyanın resmi ilanlarına kısıtlama getirilmesi yönünde bir konunun gündemlerinde olmadığını söyledi.
Arınç, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Anadolu Ajansı'nın (AA) çok önemli kurumlardan olduğunu belirterek, yerel medyanın bu kurumlardan sürekli destek aldığını, eğitici, öğretici destekleri yakından hissettiğini söyledi.
Yerel medyayı ilgilendiren TRT 5 Anadolu'nun kısa zamanda resmen yayına başlayacağını da belirten Arınç, TRT'nin turizm ve belgesel kanalının açılışının da yapılacağını dile getirdi.
YEREL MEDYANIN RESMİ İLANLARINA KISITLAMA YOK
Yerel medyadaki resmi ilanların kısıtlanacağı, bu imkanların kalkacağı yönünde kampanya başlatıldığını, kendilerinin ''Hayır böyle bir şey yok'' dedikleri halde buna inanılmadığını, siyah kurdeleler takanlar olduğunu belirten Arınç, şunları söyledi: ''Görüyorsunuz ki gündemimizde böyle bir şey yok. Yerel medyanın resmi ilanlarına niçin kısıtlama getirilsin. Böyle bir şey mümkün değil. Çıkarılan haberlerin bir kısmı spekülatif olabilir ama gündem oluşturmak bizi etkilemek adına lütfen bu ikazları her
zaman yapın, eleştirin. Ola ki yanlış bir iş de yapılmış olabilir. Yanlış bir adım atılacak olabilir."
Konuşmaların ardından Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından "Türk Basını (1830-1938) ve Yerel Medya" konulu fotoğraf sergisi gezildi. 2 gün süren seminerde konularında uzman konuklar yerel basın mensuplarını bilgilendirdiler. Seminer saatleri dışında Manisa ilini gezme fırsatı bulan yerel medya mensupları, Manisa'nın tarihi Camilerini ve Organize Sanayi Bölgesi'ni gezerek bilgi aldılar. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.