2. FOTOĞRAF YARIŞMASI SONUÇLARI AÇIKLANDI

2. FOTOĞRAF YARIŞMASI SONUÇLARI AÇIKLANDI

AYDIN BELEDİYESİ FOTOĞRAF YARIŞMASINA BİN 654 ESER KATILDI

(İHA) - Aydın Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen fotoğraf yarışmasının sonuçları açıklandı. Küresel ısınma ve serbest kategorilerde düzenlenen fotoğraf yarışmasına bin 654 eserin katıldığı bildirildi.
Fotoğraf Sanatçısı Ara Güler, Prof. Dr. Sabit Kalfagil, Haluk Çobanoğlu ve İzzet Keribar'ın Jüri üyesi olduğu yarışmanın sonuçları basın toplantısıyla açıklandı. Küresel Isınma kategorisinde Reha Bilir birinci, Nihat Daş ikinci, İsmail Tütün üçüncü oldu. Serbest dalda ise birinci Ali Altun, ikinci Birol Üzmez ve üçüncü Fahrettin Şenkayrak oldu.
Jürinin değerlendirmesi sonucu, açıklama yapan Belediye Başkanı İlhami Ortekin, fotoğraf yarışmasına Türkiye'nin her yerinde katılım olmasının sevindirici bir durum olduğunu söyledi. Türkiye'nin 35 noktasından katılım olduğunu ifade eden Başkan Ortekin, "Bilindiği üzere bu seneki yarışmada Küresel Isınma ve Serbest olmak üzere iki kategori vardı. Türkiye genelinden 35 merkezden yarışmamıza katılım oldu. 366 fotoğraf sanatçısı yarıştı.Toplamda bin 654 eser değerlendirmeye alındı.Türkiye'nin her yerinde Aydın'ın konuşulması, Aydın'daki yarışmaya katılımların olması bizim doğru işler yaptığımızı göstermektedir.Ülkemizde bu kadar çok ilgi gören bu yarışmayı Uluslar arası arenaya taşımamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.
Yarışmada dereceye giren eser sahiplerine ödüllerini Altın İncir Festivali sırasında verileceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.