2. Wiacamp Uluslararası Sanat Kampı Didim’de başladı

2. Wiacamp Uluslararası Sanat Kampı Didim’de başladı

2. Wiacamp Uluslararası Sanat Kampı Didim’de başladı

Gerçek Gazetesi
İlki geçen yıl Marmaris"te yapılan "Wiacamp Uluslar arası Didim-Akbük Sanat Kampı"ın ikincisi Didim"de başladı.
İlki geçen yıl Marmaris"te yapılan Didim Belediyesi, Akbük Belediyesi ve Adnan Menderes Üniversitesi"nin katkılarıyla gerçekleştirilen 2. Wiacamp Uluslar arası Didim-Akbük Sanat Kampı 5"i yabancı 60"ı Yerel ve Ulusal sanatçılar olmak üzere 65 sanatçının katılımıyla başladı. 8-14 Ağustos tarihleri arasında ADÜ Didim Meslek Yüksek okulunda düzenlenen kampı Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ziyaret etti. ADÜ Güzel Sanatlar Bölüm başkanı Prof. Dr Şükrü Kara, Başkan Kamacı"yı çalışmaların yapıldığı alanı gezdirerek bilgiler verdi.
“DÜNYA"DA BU ANLAMDA BİLİNEN İLK KAMP”
Prof. Dr Kara, Sanat Kampının ilkinin geçen yıl Marmaris"te yaptıklarını, bu yılda Didim"de bu çalışmayı gerçekleştirdiklerini belirterek, “8-14 Ağustos tarihleri arasında bu kampı gerçekleştiriyoruz. Kampa Resim dalında 35, Heykel dalında 4, Müzik dalında 21 ve yabancı ülkelerden gelecek 5 sanatçının da katılımıyla toplam 65 yetişmiş sanatçı burada çalışmada yer alacak. Bu kampa sadece ADÜ"den değil değişik üniversitelerden katılımlarda oldu. Yerel sanatçılara açık olan bu kamp, Dünya"da bu anlamda bilinen ilk kamp. Bizimde amacımız yerel sanatçılar ile yetişmiş sanatçıları bir araya getirmek ve kaynaştırmak. Çalışmalarımız ADÜ Didim MYO yerleşkesinde yapıyoruz. Bu anlamada hem Üniversitemizden hem de belediyelerimizden destek alıyoruz. Burada yapılan çalışmaları 13 Ağustos Cumartesi günü saat 19:00"da Akbük Merkez"de, 14 Ağustos Pazar günü ise yine saat 19:00"da Altınkum Yalı Caddesinde halkın beğenisine sunacağız” dedi.
Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise, Didim"de sanatsal çalışmaların yapılmasının kendilerini mutlu ettiğini söylerken, Belediye olarak sanata her türlü desteği verdiklerini ve vermeye de sürdüreceklerini kaydetti. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.