20 kamu görevlisi tutuklandı, 2 gazete kapatıldı

20 kamu görevlisi tutuklandı, 2 gazete kapatıldı

20 kamu görevlisi tutuklandı, 2 gazete kapatıldı

Aydın’da yürütülen FETÖ / PDY soruşturması kapsamında 20 kamu görevlisi tutuklandı, 2 yerel gazete kapatıldı. Gözaltına alınan 28 kamu görevlisinin ise sorgusunun devam ettiği öğrenildi.
Aydın Valiliği’nden FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik olarak yürütülen çalışmalarla ilgili olarak yapılan günlük bilgilendirmede; “28 Temmuz 2016 tarihi itibariyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 28 Hâkim ve 12 Cumhuriyet Savcısı olmak üzere 40 yargı mensubu hakkında yakalama kararı çıkartılmış, bunlardan 23 Hâkim ve 11 Savcı olmak üzere 34 kişi yakalanarak adli işlemleri yapılmak için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilmiş, 2 Hâkim ve 1 Cumhuriyet Savcısı olmak üzere 3 kişinin aranmasına devam edilmektedir. Adliye ye sevk edilen 28 Hakim ve 11 Cumhuriyet Savcısından 23 Hakim ve 11 Cumhuriyet Savcısı tutuklanmış, 3 Hakim Adli Kontrol Şartı ile serbest bırakılmıştır. Adliyeye sevk edilen toplam 15 askeri personelden 6’sı tutuklanmış, 7’si adli kontrol şartı olmak üzere toplam 9 kişi serbest bırakılmıştır. Emniyet Müdürlüğü personelinden toplam 101 kişi görevden uzaklaştırılmış, adliyeye sevk edilen 31 emniyet personelinden 27’si tutuklanmış, 3’ü adli kontrol ile olmak üzere 1’i serbest bırakılmış (64) personel halen gözaltında, 6 personelin aranmasına devam edilmektedir” denildi.
478 Personel Görevden Uzaklaştırıldı
Kamudaki görevden uzaklaştırma bilgilerine yer verilen açıklamada, “ İlimizde 3 Vali Yardımcısı, 1 Kaymakam diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çeşitli ünvanlarda İl Müftülüğü’nden 20, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden 4, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden 365, İl Kültür Müdürlüğünden 2, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğünden 1, DSİ 21. Bölge Müdürlüğünden 4, Orman İşletme Müdürlüğünden 1, DDY Gar Müdürlüğünden 3, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünden 10, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden 1, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden 4, Vergi Dairesi Başkanlığından 14, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği 7, ADÜ Rektörlüğünden 30, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 6 , İŞKUR İl Müdürlüğü 2, kişi olmak üzere toplam 478 personel görevden uzaklaştırılmıştır. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında yakalama kararı verilen 1 Merkez Valisi olmak üzere İlimiz Mülki İdare amirlerinden 4, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden 16, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden 1, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden 1, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden 2, İl Müftülüğü’nden 1, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’nden 2 olmak üzere toplam 28 kamu görevlisi gözaltındadır. Milli Eğitim Müdürlüğünden 12, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinden 3, Aydın Vergi Dairesi Başkanlığı 3, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden 1, ADÜ Rektörlüğünden 1 kişi olmak üzere toplam 20 kamu görevlisi de tutuklanmışlardır” ifadelerine yer verildi.
Örgütün Finans Kaynaklarına Operasyon
Örgütün finansal kaynaklarına yönelik yapılan operasyonlarda aranan 236 kişiden 94’ünün gözaltına alınarak adli makamlara sevk edildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Bunlardan 36’sı tutuklanmış 40’ı Adli kontrol şartı olmak üzere toplam 71’i serbest kalmış, 35 kişi halen aranmaktadır. Olağanüstü Hal kapsamında alınan tedbirlere ilişkin 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. Maddesinde; Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenip kapatılmasına karar verilen ve Kararname eki listelerde belirtilen; İlimiz Nazilli İlçesinde 5, Didim İlçesinde 2, Söke İlçesinde 2, olmak üzere toplam 9 adet okul kapatılmış olup hazineye bedelsiz olarak devrine esas olmak üzere iş ve işlemleri tamamlanmıştır. Yine, İlimiz Efeler ilçesinde 12, Nazilli ilçesinde 5, Çine ilçesinde 3, Kuşadası İlçesinde 2, Germencik ilçesinde 2, Söke ilçesinde 1, İncirliova ilçesinde 1, Yenipazar ilçesinde 1, Sultanhisar ilçesinde 1 ve Buharkent ilçesinde 1 dernek olmak üzere toplam 29 dernek kapatılmıştır. Bozdoğan ilçesindeki 1 dernek ise; 23.06.2016 tarihinde fesih kararı alarak tasfiye olduğu için kapatma işlemi uygulanmamıştır, kapatma işlemi uygulanan 29 derneğin hazineye bedelsiz olarak devrine esas olmak üzere iş ve işlemleri tamamlanmıştır. İlimiz Efeler ilçesinde 1 adet Vakıf kapatılmış olup, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bedelsiz olarak devrine esas olmak üzere iş ve işlemleri tamamlanmıştır. İlimiz genelinde faaliyet gösteren 2 sendika temsilciliği kapatılmıştır. 27 Temmuz 2016 tarihi itibariyle 2 Yerel Gazete kapatılmıştır”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.