2011 Turizmde atılım yılı olacak

2011 Turizmde atılım yılı olacak

2011 Turizmde atılım yılı olacak

Gerçek Gazetesi
2011 turizm sezonunu umut yılı olarak gören Egeli turizmcilerin beklentileri yaşanan rezervasyon artışları nedeniyle üst seviyeye çıktı. 2011 yılının atılım yılı olacağı konusunda görüş birliği içerisinde olan Egeli turizmciler, art arda kötü geçen sezonların ardından 2011 yılında başta İzmir, Kuşadası ve Çeşme olmak üzere Batı Ege bölgesinin Antalya"dan sonra parlayan yıldız olacağını ifade ediyor.
2011 yılında turist sayısı ve turizm geliri açısından Ege"de önemli bir artış yaşanacağını açıklayan Korumar Otel Genel Müdürü Tacettin Özden, uzun aradan sonra 2010 yılında yaşanan kıpırdanmanın 2011"de katlanarak artacağını söyledi. Ege Bölgesi için özellikle Almanya ve Hollanda pazarlarından artış yaşanacağına dikkati çeken Tacettin Özden, Pegasus ile Sun Expres havayollarının İzmir Adnan Menderes Havalimanı"ndan Almanya ve Hollanda"ya koyduğu direkt seferlerin bu artışta payı olduğunun altını çizdi.
İzmir ve çevresinin tanıtımı amacıyla kurulan Destination İzmir grubunun sözcüsü Bülent Tercan ise art arda turizm fuarlarına katıldıklarını ve şu anda Zürih turizm fuarında tanıtım yaptıklarını belirterek, “İsviçre"den İzmir"e gelerek başta Çeşme ve Kuşadası olmak üzere çeşitli turizm bölgelerine dağılacak yolcu sayısında yüzde 15 artış var. Bu yıl sevindirici diğer haberse Sun Expres Havayollarının Zürih"ten sonra Basel"e İzmir"den direkt uçuş koyması oldu. Zürih-İzmir uçuşu zaten vardı, Basel"den de haftada iki uçuş kondu” dedi. İsviçre"den önce Hollanda"da yapılan Utrecht Turizm Fuarında tanıtım yaptıklarını anlatan Bülent Tercan, Hollanda pazarında yüzde 20 büyüme beklediklerini belirterek, “Bu yıl ilk olarak gittiğimiz Londra Turizm fuarında edindiğimiz izlenime göre İngiliz pazarında da en az yüzde 10 artış olacak. Almanya pazarında artışın yüzde 15 civarında olacağını tahmin ediyoruz. 2011 yılı İzmir ve Ege turizminin yılı olacak. Ekstra bir durum olmazsa 2011 Ege turizmi için atılım yılı olacak. Uçaklarda erken rezervasyonlar çok iyi. Bu yıl Antalya"dan sonra turizmde İzmir"in ve Batı Ege"nin yıldızı parlayacak” diye konuştu.
2011 sezonundan tüm turizm camiasının gerçekten çok umutlu olduğunu açıklayan TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar da Londra ve Utrecht fuarlarında önemli satış miktarlarına ulaşıldığını söylerdi. Hollanda"da da tur operatörlerinden aldıkları bilgilere göre artışın yüzde 12"yi geçeceğini kaydeden Bülent İlbahar, “2011 sezonunun, 2010"dan çok daha iyi olacağını düşünüyoruz. Yerli pazarda erken rezervasyonlarda artış yaşanması da bu umudu geliştiren önemli bir gösterge. İç turizmde erken rezervasyonların mayıs ayına kadar olması güzel. TÜRSAB ve Turizm Bakanlığının desteğiyle erken rezervasyonlarda yüzde 45"e varan indirimler söz konusu. Bu da iç turizmi hareketlendiren önemli bir faktör. Hem bölgemiz hem ülkemiz için çok iyi bir yıl geçireceğiz” dedi.
Kuşadası"nın yurtdışı fuarlarda tanıtımı için büyük çaba harcayan ve öncülük yapan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise geçen yıl yaptıkları tanıtım çalışmaları sayesinde 2010 yılında Kuşadası"nda önemli bir artış yaşandığını belirterek, bu yıl katıldıkları fuarlarda edindikleri izlenime göre 2011 yılının çok daha iyi geçeceğine inandıklarını söyledi. Kuşadası ile birlikte Aydın, İzmir ve Muğla"yı kapsayan bölgede turist sayısında önemli artış sağlanacağını kaydeden Başkan Altungün, Kuşadası"nda konaklama tesislerinde doluluk oranının yüzde 95"leri aşacağını sözlerine ekledi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.