2016 Lada Vesta ilk etapta sadece 22 şehirde bulunacak.

2016 Lada Vesta ilk etapta sadece 22 şehirde bulunacak.

2016 yılı Ocak ayından hemen önce sedan Lada Vesta artık bayilerde satılıyor olacak. Yeni model önce bayilerin bir kısmına gelecek, satış rakamlarına göre Vesta modelinin bulunabildiği bayi sayısı arttırılacak.

Vesta Rusya'da Izhevsk fabrikasında üretiminin başlamasından iki ay sonra 25 Kasım'da satışa sunulacak. AvtoVAZ temsilcisi Vesta'nın başlangıçta sadece bazı bayilerde bulunacağını onayladı ancak kaç bayide bulunacağı konusunda kesin rakam vermedi. Temsilciye göre, 2015'te satışlar 22 şehirde başlayacak. Bu şehirler rekabetin yoğun olduğu ve AvtoVAZ'ın pazar payını arttırmak istediği Moskova, St. Petersburg, Samara, Nizhny Novgorod, Krasnodar gibi şehirler olacak. 2016'nın ilk yarısında Vesta'nın satıldığı şehir sayısı 60'a çıkacak. AvtoVAZ temsilcisi bu konuda “Acele etmek istemiyoruz. Amacımız yeni Lada'yı en yüksek kalite ile sunmak” diyor. Bu yaklaşım satışlar üzerindeki kontrolü de güçlendirecek.

 

Yeni Lada Vesta'nın 500 bin rubleden başlayan fiyatlarla satılması bekleniyor. Fiyat piyasadaki rekabete ve rublenin o anki durumuna göre değişecek. AvtoVAZ başkanı Bo Andersson sabit fiyatların bayiler için çekici olmadığını vurguluyor ve “Vesta'nın çok satan bir model olduğunu herkes biliyor” diyor. Andersson'a göre, 2016 yılının bazı aylarında Vesta'nın Rusya'da en çok satan Lada modeli olma şansı var.

 

Şu anda AvtoVAZ'ın en çok satan modeli Lada Granta (2014'de 152 bin 819 adet, 2015'in ilk 7 ayında 72 bin 678 adet). Vesta'nın en büyük rakipleri Hyundai Solaris (Temmuz ayı sonunda Rusya'da en çok satan otomobil oldu. Fiyatı 535 bin 900 ruble), Kia Rio (539 bin ruble), Renault Logan (yeni nesil 419 bin ruble) ve Nissan Almera (539 bin ruble).

 

İlk aşamada Vesta'nın satılacağı bayi sayısının sınırlandırılması 2015 için düşük üretim planı yapılmış olması. Araç bu yıl 5 bin – 6 bin adet üretilecek. 2016 yılı üretim planı ise açıklanmadı. Izhevsk fabrikası Renault-Nissan ortaklığı modelleri de dahil yılda 300 binden fazla araba üretme kapasitesine sahip.

 

AvtoVAZ Bayiler üzerinde etki sahibi olmak ve Vesta'nın en büyük satıcılarından birisi haline gelmek istiyor. Bu yaklaşım bayilerde marka kimliğinin yenilenmesini destekleyecek. Fabrika şimdiden yeni bir logo ve gelecek Lada modelleri için yeni bir stil geliştirdi. Şimdiki hedef ise teşhir salonlarını geliştirmek. Bunun için öncelikle ekonominin iyi gitmesi ve iyi satış yapılması gerekiyor. 2015 yılının Ocak – Temmuz ayları arasında Lada satışları %27 düşerek 161 bin 630 adette kaldı. Piyasada ise %35 düşüş yaşandı. 2015 yılı sonunda yıllık toplamda satışlar %23 düşerek 300 bin adette kalabilir.

 

Bazı kaynaklara göre bayilerin kar marjı Vesta için de diğer Lada modelleri ile aynı olabilir. Şu anda kar marjı maksimum %11.8, bunun içinde %6 standart indirim, %4 ön ödeme indirimi, %1.8 otomobil ve yedek parça satış planının uygulanması da dahil. Kaynaklara göre bu koşullar 2015 sonuna kadar devam edecek.

 

AvtoVAZ temsilcisi 2015 Vesta'nın Rusya'da üretileceğini belirtti. Firmanın başkanı Eric Sagymbaev'in dediğine göre 2016'nın ilk çeyreğinde Lada Vesta'nın seri montajı Kazakistan'da “Asia Auto”da başlayacak.

 

2016 Lada Vesta ilk üretim resim galerisi

 

2016 Lada Vesta ilk üretim resim galerisi

 

2016 Lada Vesta ilk üretim resim galerisi

 

2016 Lada Vesta ilk üretim resim galerisi

 

2016 Lada Vesta ilk üretim resim galerisi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.