21. Didim Barış Festivalinin programı belli oldu

21. Didim Barış Festivalinin programı belli oldu

21. Didim Barış Festivalinin programı belli oldu

Didim Belediyesince bu yıl 21. Düzenlenen Barış Festivalinin programı belli oldu. 1 Eylül’de başlayacak olan ve 3 Eylül’de sona erecek Festivalin bu yıl ki teması “Demokrasi ve Sevgi” olarak belirlendi.
Bu yıl 1-3 Eylül tarihlerinde yapılacak olan 21.Didim Barış Festivalinin programı belli oldu. Bu yıl Festivalin ana teması “Demokrasi ve Sevgi “olarak belirlendi. 1 Eylül Dünya Barış Gününde başlayacak olan Festival Geleneksel Barış Koşusu ile start alacak. Festival kapsamında bu yıl ilk kez Atatürk anıtına çelenk konulup saygı duruşunda bulunulacak. Festival’de “Demokrasi ve Darbe” konulu panel düzenlenecek. Festivalin ilk günkü Barış meşalesi yakma etkinliğine TBMM Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili M. Akif Hamza Çebi katılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara - İzmir Devlet Opera ve Bale Müdürlüğü Sanatçıları festivalde Opera dinletisi gerçekleştirilecek. Festivalde Yunanistan Samos Müzik Grubu ile DAHOT halk oyunları ekipleri gösteriler sunacak. Festivalin üçüncü gününde de Akbük’te sergiler açılacak.
“İNSANLIK, BARIŞ , SEVGİ VE DEMOKRASİ ADINA GELİN HEP BİRLİKTE OLALIM”
Festivalle ilgili olarak duygu ve düşüncelerini dile getiren Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay “Barışsever Didim’ liler; Didim, yerli ve yabancı ziyaretçilerin yerleşim yeri olarak yoğun talep gören Kültür ve Turizm Kentidir. 21. yıldır düzenlediğimiz barış şenliği etkinliklerimizde ki amacımız; farklı kültürlerden barışsever insanların farklı sosyal etkinliklerle bir arada dostça yaşadıkları, çağdaş Kültür ve Turizm Kenti imajımızı tüm dünyaya duyurabilmek ve yaymaktır. Ruhumuzu kirleten hırs, dünyayı nefret çemberi içine alarak insanlığı savaşların içine taşıyor. Aklın ve bilimin ışığında; barışa giden yolda çok düşünerek ve duyumsayarak; insanlığa, iyiliğe ve anlayışa gereksinmemiz vardır. İnsanca değerlerimizi daha çok korumaya çalışarak yaşamı mutluluk ve barışa çevirecek güç yine de insanda olacaktır. Hacı Bektaş-i Veli bakın ne diyor? “Sevgi varken nefret niye, Barış varken savaş niye, Kardeşlik varken didişmek niye, Dostluk varken düşmanlık niye, Hoşgörü varken bağnazlık niye ,Özgürlük varken tutsaklık niye ,Adalet varken haksızlık niye “Din, dil, renk ve Ulus ayrımcılığı yapmadan ; insanlık , barış , sevgi ve demokrasi adına gelin hep birlikte olalım. Didim Belediyesi bu anlayışa sahip olarak barış etkinliklerine hep destek vermiş bundan sonrada vermeye devam edecektir.” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.