23. Söke Tarım Sanayi Ticaret Sergi ve Panayırı açıldı

23. Söke Tarım Sanayi Ticaret Sergi ve Panayırı açıldı

Bu yıl 58 firmanın katıldığı Söke Panayırında tarım, sanayi ve ticaret sektörleri bir araya geldi.

Söke Belediyesi’nin öncülüğünde Söke Genç İş Adamları Derneği (SÖGİAD) tarafından organize edilen ve bu yıl 23.’sü gerçekleştirilen Tarım Sanayi Ticaret Sergi ve Panayırı düzenlenen törenle açıldı.
Açılış törenine CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Belediye meclisi üyeleri, siyasi parti yöneticileri, meslek Odası yöneticileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Açılış konuşmasını yapan SÖGİAD Başkanı Reşat Er, geçen yıl 25 Bin katılımcıyı ağırlayan panayırın bölgenin gözde fuarlarından biri olduğunu söyledi. Panayır fuar statüsüne geçiş yapıp, yeni bir fuar alanı oluşturulmasının gerekliliğini belirten Reşat Er; “Düzenlediğimiz Tarım Sanayi Ticaret Sergi ve Panayırının marka değer, ilçenin tanıtımı ve tarımsal sanayinin gelişmesi anlamında büyük katkısı var. Gelişen OSB’si, fakültesi ile gözde olan Söke daha çok güzel şeylere layık bir kent” dedi.
Ege ve Akdeniz İş Adamları Dernekleri Federasyonu (EGAFED) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Efkan Ceylan Tarımsal kalkınmanın Türkiye için çok önemli olduğunu vurguladığı konuşmasında; “Söke’de açılan fuarın ulusal hatta uluslararası boyutlara taşınması hepimizin hedefi olmalıdır” dedi.
Söke’nin çok avantajlı bir konuma sahip olduğunu vurgulayan Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “Söke 400 bin hektarlık ekilebilir araziye sahip önemli bir tarım kenti. Ancak son yıllarda yapılan çalışmalarla STK’ların önderliğinde okullaşma hareketi var. Öğrenci kenti olmayı inşa ediyoruz. Türkiye’nin ilk Bin firması asına giren Sökeli firmalar var. OSB’nin hayata geçmesiyle bu sayının artacağına inanıyoruz. Yakın zamanda Söke sanayi kenti olarak da anılmaya başlanacaktır. Didim-Kuşadası ve Bodrum’un ticaret ve hizmet sektöründe lojistik destek sağlayıcı olacaktır. Söke alternatif doğa ve tarih turizmi alanında da adından söz ettirecektir” dedi.
Söke’nin tarım aşamasından sanayi aşamasına geçmeden, bilgi toplumu olma aşamasına hızlı geçen bir ilçe olduğunu belirten Söke İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu; “Söke’nin ciddi bir potansiyelinin olduğu bir gerçek. Bu potansiyeli harekete geçirecek Sökeliler ve dışarıdan gelecek yatırımcılara ihtiyaç duyulmaktadır. Bir kente dışardan ne kadar yatırımcı gelirse kabuğunu o kadar kırdığını anlayabilirsiniz. Söke bu potansiyelini harekete geçirmeye başladı. Bu fuarda bu amaca hizmet eden organizasyonlardan biri. Gelecek yıllarda katılımcı sayısının arttırılabilmesi için gerekli çalışmalar Söke’deki tüm kurum ve kuruluşlarca ele alınmalıdır” dedi.
CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız’ın da bir konuşma yaptığı törende daha sonra açılış kurdelesi katılımcı protokol üyeleri tarafından kesildi. Kapılarını 23. Kez açan Söke Tarım Sanayi Ticaret Sergi ve Panayırı gezilirken, panayır 25 Eylül Pazar gecesine kadar açık kalacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.