24 Temmuz Basın’da Sansürün Kaldırılışının 101. yılı kutlanıyor

24 Temmuz Basın’da Sansürün Kaldırılışının 101. yılı kutlanıyor

24 Temmuz Basın’da Sansürün Kaldırılışının 101. yılı kutlanıyor


Gerçek Gazetesi
Basında sansürün kaldırılışının 101. yıldönümü ile ilgili açıklama yapan Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden ve insan haklarından söz edilemeyeceğini belirtti.
Basının özgür konumunu gölgeleyerek temel işlevinden uzaklaştıran sansürün, halkın çıkarlarının savunulmasını ve özgür düşüncenin gelişmesini engellediğini ifade eden Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; "Görevini, toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan, tarafsız, objektif, toplumu yanıltmayan bir anlayışla yerine getiren özgür basın, demokrasinin en etkili unsurlarından biridir. Özgür, bağımsız, çok sesli yazılı, işitsel, elektronik ve görsel basın demokrasinin güvencesidir" dedi.
Basın mensuplarının sosyal güvencelerinin tam olarak sağlanamaması başta olmak üzere basının sorunlar içerisinde kutsal görevlerini fedakarlıklar içinde yerine getirmeye çalıştıklarının bilincinde olduğunu belirten Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; "Basın mensuplarına en iyi çalışma ortamı hazırlanmalı ve basın mensupları desteklenmelidir. Buna rağmen bu görevde çalışan insanlarımız, tüm sıkıntılara göğüs gererek işlerini yürütmeye devam etmektedir. Bu mesleği tercih eden, görevlerini kamusal anlayışla yerine getiren basın mensuplarını tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim" diye konuştu. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.