3 Aralık Dünya Özürlüler Günü kutlandı

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü kutlandı

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü kutlandı

Gerçek Gazetesi
3 Aralık Dünya Özürlüler Günü Aydın'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle bölük pörçük kutlanıyor. Hem günlerini hem de sorunlarının çözümü için değişik etkinlikler düzenleyip açıklamalar yapan Aydın'daki özürlüler kendilerine ait günde bile bir araya gelip tek yumruk olmayı başaramadı. Özürlülere yönelik kurulmuş olan her dernek bu günlerini bir elin parmak sayısını geçmeyecek kadar toplayabildikleri kişilerle kutladılar.
Aydın Atatürk Meydanı'ndan bulunan Atatürk Anıtı bugün sabah saat 10.00'dan öğleden sonraya kadar özürlülere yönelik kurulmuş olan derneklerin ayrı ayrı yaptıkları törenlere sahne oldu. Her derneğin kuruluş amacında çalışma ve tüzüklerine kadar gayeleri aynı olmasına rağmen ayrı yapılan bu kutlama ve törenler özürlülerin yanı sıra sağlıklıları da şaşırttı. Sabah saatlerinden Sakatlar Derneği Aydın Şubesi, İşitme Engelliler Derneği ve Engelliler Derneği tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konulup 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü kutlanmaya çalışıldı.
Engelliler Derneği Başkanı Fatih Özbaş Aydın'da özürlülere yönelik 14 ayrı derneğin bulunduğunu ve il genelinde 100 bine yakın özürlü olmasına rağmen birlikteliğin sağlanamadığı için seslerini duyuramadıklarını söyledi.
Aydın'da yaşanan bu 'Birlik Olamama' sıkıntısının kendilerini de üzdüğünü belirten Aynı zamanda özürlü ve engellilere yönelik derneklerin de çatısı altında bulundu Aydın Sivil Toplum Platformu Başkanı olarak 3 Aralık Dünya Özürlüler gününe ilişkin basın açıklaması yapan Veli Tiryaki Bugün 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü. 2007 yılına geldiğimiz bugün maalesef ulusal özürlü ve engelli politakımız yok. Bütün sivil toplum örgütleri gibi, engelli derneklerimizin de kolaylaştırıcı görevleri vardır. Ancak, engelli dernekleri birbirleri ile iletişim ve dayanışma içerisinde değildir. Kendi günlerinde bile yan yana gelememişlerdir dedi. Aydın'da 3 Aralık Dünya Özürlüler günü her dernek tarafından ayrı ayrı yapılan etkinliklerle bu şekilde kutlanmaya çalışıldı. Özürlülerin bir arada olmaması nedeniyle etkinliklere ne siyasi ne de bürokrat hiçbir yetkili de katılmadı. Aydın Sivil Toplum Platformu (ASTO) Dönem Başkanı Veli Tiryaki, Maalesef Aydınlılar olarak sorunların çözümü konusunda bir araya gelemiyoruz. Bir çok yerde söylenen 'Efe tek oynar; İki Aydınlı bir araya geldiğinde masa, İki Denizlili bir araya geldiğinde fabrika kurar' sözleri de sanırım Aydınlıların ferdi hareketlerinden kaynaklanıyor diyerek tüm Aydınlılara 'Birlik' çağrısında bulundu. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.