39. Bologna Motor Show fuarı araç severlere kapılarını açtı

39. Bologna Motor Show fuarı araç severlere kapılarını açtı

Bu yıl 39’uncusu düzenlenen Bologna Motor Show fuarı araç severlere kapılarını açtı.

1976 yılından beri 30 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlayan Bologna Motor Show'un bu seneki edisyonu 11 salon ve açık hava etkinlikleriyle bugün ziyaretçilere kapılarını açtı. Abarth, Fiat, Lamborghini, Volkswagen, Ferrari, Nissan, Maserati, Porsche, Honda, Jaguar ve Smart gibi 19 otomobil firmalarının katıldığı fuar etkinlikleri arasında Bob Sinclar konseri yer alacak. Çevre dostu teknolojilerin de sergilendiği fuara bu yıl ilki düzenlenen Formula E pilotları da katılacak. Fuarda Ferrrari Müzesi'nin yanı sıra Volkswagen Golf'un 40. yılı nedeniyle günümüzden bugüne tüm Golf modelleri ile nostalji yapmak da mümkün olacak.

  Bologna Motor Show basın tanıtım günü eski bir efsanenin de geri dönüşüne sahne oldu. 1960'larda özellikle Brezilya'da büyük sükse yapan ve pek çok yarış kazanan Willy, İtalya’nın tarihi karoser üreticisi Viotti'nin el yapımı sınırlı üretim projesi ve "Gentelmens Car" konsepti ile geri döndü. Tasarımcı Emanuele Bomboi'nin eski modeli günümüz çizgilerine uyarladığı otomobilin karoseri yüzde yüz karbondan imal ediliyor. Otomobil 3,8 litre V Turbo 610 beygir gücündeki motoruyla 100 km'ye 2.7 saniyede çıkması ile dikkat çekiyor. 1050 kg ağırlığındaki el yapımı otomobil saatte 350 km/s hızın üzerine çıkabiliyor.

  Otomobili yeniden dizayn eden tasarımcı Bomboi Willys'nin tarihi modelinin çizgilerine sadık kaldıklarını belirtti ve "Willys ortada motoru ile piyasada gerçek "Gentelman" car konseptine uygun nadir modellerden. Çok sportif bir araç olmasına rağmen ergonomik ve gündelik kullanıma uygun şekilde tasarlandı" ifadesini kullandı. Willys AW380 Berlineta'yı İtalyan otomobil önemli markaların karoserlerini üreten Viotti'yi de içinde barındıran Maggiora grubu üretiyor. Maggiora Grubu CEO'su Filippo Gemelli "İtalyan otomotiv tarihini yazan markalardan olan Viotti'nin tecrübesi ile önemli bir ikon olan Willys'ye tekrardan hayata geçirmeyi planladık. Willys hem konfor hem de sportif kullanım arayan otomobil tutkunlarının ve koleksiyoncularının beğenisine sunuldu" şeklinde konuştu.

  Pek çok hükümet üyesi ve kraliyet ailesi üyesi ile değişik projelere imza attıklarını belirten Maggiora Grup'un hakla ilişkiler sorumlusu Tufan Moussavi Willys AW380'i "Bu araç özel bir müşteri kitlesine hitap eden bir mücevher. İsim veremem ancak bu araçtan Rusya ve İtalya'da 2 müşterimize sattık. Yüzde yüz İtalyan yapımı bu aracı Türkiye'de de önemli koleksiyonculara sunmak istiyoruz. Fuarda bir müşterinin özel isteği üzerine daha sportif versiyonu GT3 Club Sport versiyonunu da üreteceğiz " şeklide konuştu.

  Toplam 110 adet üretilecek Willys AW380 380 bin euro'ya kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.