44. Gençlik Akran Temel Siyaset Eğitimi kampında üretici pazarına destek

44. Gençlik Akran Temel Siyaset Eğitimi kampında üretici pazarına destek

44. Gençlik Akran Temel Siyaset Eğitimi kampındaki gençler Kadınların süreci deneyimlemesini sağladı. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sorunlar ve kadınların ekonomiye katılımında devam eden sorunları aşmak üzere adım attılar.

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Okulu'nun düzenlediği 44. Gençlik Akran Temel Siyaset Eğitimi kampında bir araya gelen ve Emekten Değere projesini ortaya koyan gençler Aydın ili Kuşadası ilçesi üretici pazarında, üretim ekonomisinin içerisinde olmayan 3 ev kadının  el emeği ürünlerini aile bütçelerine katkı sağlamak amacıyla satışını gerçekleştirdiler. Bu proje ile kadınların süreci deneyimlemesini sağlayan gençler, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sorunlar ve kadınların ekonomiye katılımında devam eden sorunları aşmak üzere adım attılar. Üretici pazarında 3 ev hanımı kendi yaptıkları ürünler ile stant açma, müşterilerle iletişim ve kendi öz güçlerini oluşturmak adına pazarlamayı deneyimlediler. 

Projeye katılan ev hanımları izlenimlerini şu şekilde ifade etti.
Nermin ERGEN 
Ben bunları yıllardır evimde kendime yetecek kadar yaparken, fazlasıyla da aile bütçesine katkı koyabileceğimi tecrübe etmiş oldum. Benim için çok güzel bir deneyim oldu. Bunun için CHP Parti Okulu ekibine teşekkür ederim. Buradan yer kiralayıp sonrasında da devam ettirmeyi düşünüyorum.
Ülkü UYGUR 
Benim 3 çocuğum var, emekliyim, çocuklarımı tek başıma okutuyorum. Emekli maaşıyla hem geçinip hem çocuk okutmak çok zor. Bana ulaşan parti okulu ekibi, evde ürettiklerimi dışarıda hiç kimseye ihtiyaç duymadan satabileceğim bir proje ile karşıma çıktı ve bu proje sayesinde pazarda hem eğlenip hem de sosyalleşerek satış yapıp geçimime katkı sunabileceğimi öğretti. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. 
İlknur Polat
Ev hanımıyım, 3 çocuğum var. Ev, çocuk derken neredeyse hiç vaktim kalmıyor. İhtiyaçlarımız hem artıyor hem zamlanıyor. Parti Okulu ekibi bu projeyle gelince hemen katılımcı olmayı kabul ettim. Yıllardır evde ürettiklerimizi kendimiz tüketiyorduk şimdi ise nasıl satabileceğimi öğrendim. Benim için büyük kolaylık oldu Parti Okulu ekibine çok teşekkür ederim. 
Proje ekibinin deneyimleri ise şu şekilde oldu;

Asrın Ateşoğlu
Öncelikle her şeyden ziyade üretim alanında kendilerine nasıl yer bulacaklarını bilmeyen kadınlarımızın, bu modeli deneyimlediklerinde yüzlerinde oluşan gülümseme, başarmış olmanın onlara verdiği gururu birlikte yaşamanın hazzı, bizlere bakarken gülen gözleri ve bizleri sevgi dolu kucaklamaları süreç içerisinde yaşadığımız tüm yorgunluğu ve stresi bizlere unutturdu. Birlikte hem eğlenip hem öğrendiğimiz bu çalışma bizlere büyük bir deneyim kattı.
Bu pratiği deneyimlememizde bizlere ilham veren kıymetli Parti Okuluma ve tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Simge Mıkıroğlu
Bu projeye Kuşadası olarak ev sahipliği yapıyor olmak benim için çok değerliydi. Bir kadın olarak ev kadınlarının ne yapacağını bilemeden kara kara düşündükleri bu dönemde onları bu sisteme dahil etmek benim için çok özel. Unutulmamalıdır ki kadının emeği kutsaldır, kadın öteki değildir. 
Bu bilinci onlara aşılayabildiysek bunu topluma ve bu durumda olan diğer kadınlara örnek teşkil edebildiysek ne mutlu bize, işte o zaman biz başarılı olmuşuz demektir. Başta bizlere desteklerini esirgemeyen Kuşadası Belediyesi ve şehir dışından gelen parti okulu proje ekip üyelerime teşekkür ederim.

Alp Çatalak
Kadınların ekonomik, sosyal ve siyasi alanlarda ilerleyebilmesi kadının toplumsal değerler içerisinde ilerleyebilmesi ile ilgilidir. Parti Okulu sosyal proje ekibi olarak bizlerde bu fikir etrafında birleştik ve Emekten Değere projemizi ortaya çıkardık. Kadınların emeğinin değere dönüştüğünü görmeleri, farkına varmaları bizim için keyif vericiydi. Bu modelin uygulanabilir ve sürdürülebilir olduğunu gördüler. Projenin amacına ulaşması bizler içinde önemli ve değerli bir deneyim oldu. 

Emekten Değere proje ekibi olarak bu proje kapsamında emeğini ortaya koyan kadınlarımıza, ürünlere ilgi gösteren Kuşadası halkına ve projeyi ortaya koymamıza destek olan tüm Cumhuriyet Halk Partisi Parti Okulu eğitmenlerine teşekkür ederiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.