5 bin yataklı tesis

5 bin yataklı tesis

Akbük’e önümüzdeki yıl 5 bin yataklı tesis kazandırılacak


AKBÜK BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM ŞAM, “SU İLERİKİ YILLARDA PETROLDEN DAHA DEĞERLİ OLACAK; O NEDENLE SUYUMUZU İSRAF ETMEYELİM”
Gerçek Gazetesi
Akbük Belediye Başkanı İbrahim Şam, beldede yapılan son çalışmaları değerlendirdi. Yeni eğitim-öğretim sezonu öncesinde beldelerine hayırsever bir vatandaşı okul kazandırdığını ifade eden Başkan Şam, “Beldemize yeni eğitim öğretim yılında hayırsever Cemal Ergenekon tarafından 18 derslikli bir okul kazandırıldı. Bu okulun beldemizdeki eğitime katkısı büyük olacak. Hayırsever vatandaşımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Akbük’te yol düzenlemesi ve sahil düzenlemelerin sürdüğünün de altını çizen Başkan Şam, tekrar göreve seçilmesi halinde beldede alt yapıya da el atacağını dile getirdi. Yeni eğitim öğretim yılının açılması ve Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımları şahsi olarak yaptığını belirten Şam “Bu yardımları belli oranlarda yapabiliyorum. Gönül ister ki her zaman yapalım ama belediyemizin durumu belli. İmkanlarımız dahilinde de belediyemizin de yardımlar yapmaktadır” diye konuştu.
Turizm kenti olan beldelerine önümüzdeki yıl beldeye 5 bin yataklı bir tesisin kazandırılacağı müjdesini veren Şam, “Bu tesisle ilgili olarak Turizm Bakanlığı izin vermiş. Bize de bir talep yapmışlardı, izin alındıktan sonra bizde inşaatın ruhsatını verdik. Akbük her geçen yıl büyüyüp gelişiyor. 10 yıl sonra beldemizin turizmde hak ettiği yeri alacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Turizmin dışında son yılların en büyük sorunu olan su sıkıntısına da dikkat çeken Başkan Şam, şunları söyledi: “Son 3 yıldır yaşan su sıkıntısı her yerde sorun olmaya başladı. Bu yıl yağmur olmazsa hem vatandaşın hem de üreticinin durumu vahim. Biz belde olarak hiçbir zaman su sıkıntısı çekmedik zaman zaman yanlış anlaşılmalar oldu.Şuan kuyularımızda 10-15 m arasında ihtiyacımızı karşılayacak suyumuz kaldı.Bu nedenle su konusunda devletimizin bir takım tedbirleri hemen alması gerekli.Halkımız da suyu israf etmemeli çünkü su önümüzdeki yıllarda petrolden daha değerli bir hale gelecek”
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.