5 yıldızlı otellerin mutfak şefleri yarıştı

5 yıldızlı otellerin mutfak şefleri yarıştı

KUŞADALI AŞÇILAR, 2 ALTIN, 1 GÜMÜŞ 2 BRONZ MADALYA KAZANDI


Gerçek Gazetesi
İstanbul CNR'de düzenlenen “2. Kırmızı-Beyaz et ürünleri Teknoloji Fuarı”nda, beş yıldızlı otellerin aşçıları, oluşturdukları bölgesel takımlarla Türkiye Şampiyonluğu için yarıştı. Kuşadası'nda bulunan ünlü otellerin aşçılarından oluşan takım, 2 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya elde ederek, önemli bir başarıya imza attı.
Türkiye Aşçılar Federasyonu tarafından organize edilen “Şefler yarışıyor” adlı yarışmada aşçılar, otellerinin bulunduğu yörelerin takımlarını oluşturarak, hünerlerini sergilediler.
Takım kaptanlığını Kuşadası Aqua Fantasy Resort Hotel Executive Şefi Uğur Apak ile Pine Bay Tatil Köyü Executive şefi ve aynı zamanda Kuşadası Aşçılar Derneği Başkanı Hayati Gökçel'in yaptığı Kuşadası takımı ise önemli başarı kazandı. Kuşadası takımı Bluesky Otel'den Fahri Çörtoğlu, Pine Bay Tatil Köyü'nden Hakkı Gökmen ve Cihan Özkan, Aqua Fantasy Resort Otel'den Feruz Pekmez'den oluştu.Takım kaptanlarının önerileri doğrultusunda yemekleri hazırlayan Kuşadası ekibi, en iyi başlangıç ve en iyi tatlı yarışmalarında 2 altın madalya elde etti. En iyi ekip dalında gümüş madalya kazanan Kuşadası ekibi, “En iyi Menü”, “En iyi ana yemek” dallarında ise bronz madalya elde etti.
Kuşadalı aşçılar ve kazandıkları madalyalar şöyle: Altın Madalya- En iyi başlangıç: Fahri Çörtoğlu, Feruz Pekmez, En iyi Tatlı: Hakkı Gökmen Cihan Özkan , Gümüş Madalya- En iyi ekip: Hakkı Gökmen, Cihan Özkan ve Bronz Madalya- En iyi menü: Hakkı Gökmen Cihan Özkan, En iyi ana yemek: Hakkı Gökmen Cihan Özkan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.