59 sınıftan 30'u bağışçılar tarafından rezerve edildi

59 sınıftan 30'u bağışçılar tarafından rezerve edildi

Söke’de Mimarlık ve Tasarım Fakültesi inşaatının tamamlanması için hayırseverlere yapılan çağrı etkili oldu.

Bağışçıların isimlerinin verilerek düzenlenecek sınıflar için hayırseverlerin ilgisinin olduğu, şu ana kadar 59 adet yükseköğretim sınıfından 30’unun düzenlemesi için başvurunun yapıldığı belirtildi.
Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer düzenlenen kampanya ile ilgili olarak çeşitli hayırseverleri bir araya getirdi. Toplantıda Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve çeşitli sivil toplum örgülerinin temsilcileri de yer aldı. Toplantıda ADÜ Söke İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Bozdağlıoğlu da bulundu.
Gerçekleşen toplantıda Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer kampanyaya destek beklediklerini bir kez daha yineleyerek; “Öğrenci sayısı giderek artıyor, artmaya da devam edecek. Öğrenci sayısının artması bizleri memnun edecek ama öğrencileri ve üniversitede görevli hocaları memnun etmiyor. Kapasiteye olumlu koşullar yaratmak bizim görevimiz. Sınıfların bağışçıların isimlerinin verilerek düzenlenmesi kampanyamıza kısa sürede oluşan ilgi bizleri memnun etti. Şu ana kadar yarısı yani 30 adet sınıf bağışçılar tarafından paylaşıldı. Bu sayede biz burayı bitirip yeni eğitim yılına yetiştirebiliriz” dedi.
ADÜ Söke İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Bozdağlıoğlu da İşletme Fakültesi başta olmak üzere ADÜ’nün Söke’deki eğitim yapılanması ile ilgili bilgiler verdi. Önümüzdeki yıl iki yeni bölüm daha açmak istediklerini Söke’de üniversite öğrenci sayısının önümüzdeki 4 yılda 7 bin 500 civarında olacağını belirten Bozdağlıoğlu; “Yeni hoca alımları yapıyoruz. Öğrenci ve hoca nüfusu artıyor. Bina sorunumuzun çözülüp, Söke’de bölüm yapılandırmalarımızı bitirmek istiyoruz” dedi.
Kaymakam Mehmet Demirezer, yaptığı açıklamada; “Binanın tamamlanması için tahmini bütçe yapıldı. Söke Belediyemizin katkıları ile işimiz daha kolay olacak. Sınıf düzenlemeleri için belirlenen maliyetlere ortak alanlara katkı payı da var” dedi.
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi inşaatında kendi isimleri ve yakınlarının isimlerinin verilerek sınıf düzenlemek isteyen vatandaşlar; sınıf büyüklüklerine göre 25, 35, 45 ve 75 bin TL’lik katkılarla binanın bitirilmesinde büyük pay sahibi olabilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.