65 kişilik işe 3 bin başvuru

65 kişilik işe 3 bin başvuru

Giresun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 65 işçinin belirleneceği kuraya 3 bin kişi müracaat etti.

Giresun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Piraziz Özel İdaresi, Fındık Araştırma Müdürlüğü ve Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ne kurumlarda çalışmak üzere 80 kişilik Toplum Yararına Çalışma programı için kura çekimi yapıldı.
Giresun Mustafa Kemal Ortaokulu salonunda yapılan kura çekimine ise 3 bin kişi katıldı.
Kura çekimi öncesi bilgi veren Giresun Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mustafa Sarı “Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Piraziz Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne 10, Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü’ne ve Giresun Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ne 60 olmak üzere toplamda 80 kişiye istihdam sağlanacaktır. 80 kişilik istihdamın mevzuat gereği yüzde 20’si yani 16 kişi istihdamında güçlük çekilen kadınlar, 35 yaş üstü bireyler, engelliler, eski hükümlüler, terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlar arasından belirlenecektir. Kalan 64 kişi ise noter huzurunda kura çekimi ile belirlenecektir. Kurada çıkmayanlar üzülmemelidir çünkü yeni programlar düzenlenecektir. Mümkün olduğunda Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında istihdam sağlanmaya devam edilecektir” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.