7. Afrodisias Sanat Çalıştayı tamamlandı

7. Afrodisias Sanat Çalıştayı tamamlandı

7. Afrodisias Sanat Çalıştayı tamamlandı

Karacasu’da 7’incisi gerçekleştirilen Afrodisias Sanat Çalıştayı sona ererken ressamlara katılım belgeleri Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı’nın katıldığı bir törenle takdim edildi.
Hasan Rastgeldi, Kevser Fırıncı, Mehmet Fırıncı, Mete Sezgin, Turan Enginoğlu, Özlem Kılıç Soman, Nilüfer Alper, Ufuk Uzman Yılmaz gibi tanınmış ressamların katıldığı çalıştayda ortaya çıkan eserler Dandalos Hotel-Küpelioğlu Konağında sergilendi. Katılım belgelerinin verildiği törene katılan ve resme olan merakıyla bilinen Mustafa Büyükyapıcı bütün eserleri beğendiğini ifade ederken anlamlandırmakta zorluk çektiği iki resmin sahibinden resimler hakkında yorumları dinledi. Başladığı gibi neşeli ve keyifli bir ortamda sona eren çalıştayın ardından katılımcılara belgelerini Mustafa Büyükyapıcı, Prof. Dr. Ali Küpelioğlu ve Ufuk Uzman Yılmaz takdim etti. Dandalos Hotel-Küpelioğlu Konağı’nın sahibi ve etkinliğin düzenleyicisi Prof. Dr. Ali Küpelioğlu, “Her zaman yanımızda olan Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı’ya, organizasyonun düzenlemesinde destek olan Ufuk Uzman Yılmaz’a, katılan sanatçılarımıza ve hotel çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
KARACASU’DA BASIN GELİŞMİŞ
Ressamlardan Mehmet Fırıncı “Dün bir arkadaşımızla Karacasu sokaklarında gezdik. Pazarında dolaştık. Geldiğimiz akşam Karıncalıdağ’a çıktık. Karacasu’da basın ve iletişim de çok canlı. Bu küçücük ilçede gazeteciler iki gündür bizlerle ilgileniyorlar. İlgilendiklerinin ertesi günü de haberlerimizin çıktığı gazeteyi bizlere ulaştırdılar. Basın çalışanlarını tebrik ediyorum. Başkan Mustafa Büyükyapıcı’ya da sanata verdiği destekten dolayı kutluyor, teşekkür ediyorum” dedi.
BAŞKAN TEŞEKKÜR ETTİ
Törenin sonunda konuşan Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, “Bizim sanatsal yöndeki çalışmalarımızın en büyük kaynağı Ali Küpelioğlu ve Karacasu Eğitim ve Geliştirme Vakfı. Edebiyat günlerini, resim sergilerini, bu çalıştayları, briç turnuvalarını hep vakfımızın önderliğinde yaptık. Zaman içinde o başladıklarımızdan sürdürdüklerimiz ve sürdüremediklerimiz oldu. Ama bu devam eden güzellikler için çok çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.