70 yıllık gelenek binlerce kişinin katılımı ile devam etti

70 yıllık gelenek binlerce kişinin katılımı ile devam etti

Türkiye’de deve güreşlerinin ilk olarak düzenlendiği yer olarak kayıtlara geçen Aydın’ın Germencik İlçesi’nde 70.Geleneksel deve güreşi festivali binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşti.

Sabahtan akşama kadar devam eden güreşler havanın da güzel olması ile piknik havasında geçti. Kendi devesini de güreştiren Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, “Germencik’i deve güreşlerinin Kırkıpınar’ı yapacağız” diyerek etkinliğin kusursuz yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Germencik Alangüllü Mahallesi’nde bulunan doğal arenada gerçekleştirilen güreşlere; Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgesi’nden yaklaşık 150 deve ile binlerce izleyici katıldı. Yörük geleneklerinin de yaşatıldığı deve güreşi festivalinde izleyicilere Germencik Belediyesi tarafından Türk Bayrağı hediye edildi. Sabah saatlerinde başlayıp, akşama kadar devam eden güreşlerde özel karşılaşmalar da yapıldı. Kendisi de deveci olan Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’ın ‘Çılgın Akın’ adlı devesi baş güreşlerinde arenada yer aldı.

 

Önemli bir Yörük Kültürü olan deve güreşlerinin aynı zamanda insanların kaynaşmasına ve sosyal etkinliklerin sağlanmasına da vesile olduğunu belirten Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, “Yörükler Diyarı Aydın’ın tarihinde deve güreşleri asırlardan bu yana yapılan önemli kış aktivitelerinden biridir. Önceleri Obalar arasında yapılan bu güreşler artık belediyeler öncülüğünde yapılıyor. Germencik Belediyesi olarak bu yıl 70.’sini gerçekleştirdiğimiz Deve Güreşi Festivaline olan ilgi her geçen gün artıyor. Germencik deve güreşlerinin Kırkpınar’ı haline geldi. Türkiye’nin en namlı pehlivan develeri Germencik Arenası’nda hünerlerini sergiledi. Keyifli bir güreş oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Bir yandan piknik yapan diğer yandan da güreşleri izleyen vatandaşlar unutulmaz bir hafta sonu geçirdi. Güreşlerde dereceye giren develerin sahiplerine çeşitli ödüller verildi. Güreşleri Germencik Kaymakamı Ayhan Işık, Belediye Başkanı Ümmet Akın, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri ve siyasetçilerin yanı sıra kadınlar da ilgiyle izledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.