70'lik dede sağlığını çöp toplayarak koruyor

70'lik dede sağlığını çöp toplayarak koruyor

70'lik dede sağlığını çöp toplayarak koruyor

Aydın’da yaşayan 70 yaşındaki Salim Doğan, her gün yaptığı 5 kilometrelik yürüyüşünde çöp toplayarak hem sağlığını koruyor hem de gençlere örnek oluyor.
Kuşadası ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki Salim Doğan, emekli olduktan sonra sağlığını korumak için her gün 5 kilometre yürüyüş yapmaya başladı. 3 çocuk babası Salim Doğan, Kuşadası’na bağlantıyı sağlayan Atatürk Yolu güzergahında gerçekleştirdiği yürüyüşü sırasında, yoldan gelip geçenlerin attığı çöplerden rahatsız olunca örnek bir davranışa imza attı. Yürüdüğü güzergahtaki çöpleri toplayan Doğan, ilerlemiş yaşına rağmen gösterdiği duyarlılıkla genç nesillere örnek oldu. Topladığı çöpleri ayrıştırarak bertaraf eden yaşlı adam, ayrıca geri dönüşüm yapılabilen çöpleri satarak da aile ekonomisine her gün yaklaşık 30-40 TL katkı sağladı.
HER GÜN AYNI MANZARAYLA KARŞILAŞIYOR
Emekli olduğu günden sonra bu yürüyüşlere başlama kararı aldığını ifade eden Salim Doğan, Atatürk Yolu üzerinde her gün yürürken çöp topladığını ancak bir sonraki gün yine aynı manzarayla karşılaştığını söyledi. Yeni nesilden doğaya sahip çıkmalarını isteyen Doğan, ”Kuşadası’na gidip gelen araçlardan doğaya atılan çöpler açıkçası beni üzüyordu. Böyle bir doğal güzellik kirletilmemelidir. Ben de emekli olduğumda bir şeyler yapabilmek için bu yürüyüşlere başladım. Hem spor yapıyorum hem de üzerime düşen temizliği gerçekleştiriyorum. Halkımız artık doğayı kirletmeyi bırakmalıdır. Her gün temizlememe rağmen bir sonraki gün aynı şekilde buluyorum. Sağlığımız ve doğamız için artık buna dur demeliyiz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.