75 yaşında sinemayla tanıştı

75 yaşında sinemayla tanıştı

75 yaşında sinemayla tanıştı

Daha önce hiç sinemaya gitmemiş olan 80 kadın, Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’ın özel daveti ile Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen etkinlikle, ilk kez sinemayla buluştu. İlk kez sinemaya gitmenin heyecanını yaşayan kadınlar birlikte film izlemenin keyfini çıkardı.
Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi, "Kadına Şiddete Hayır" etkinlikleri kapsamında Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’ın özel daveti ile sinemaya hiç gitmemiş kadınlar için sinema günleri düzenledi. Etkinlik kapsamında düzenlenen programa göre evlerinden alınan kadınlar sinemaya getirildi. Salon önünde filmin başlamasını bekleyen kadınların oldukça mutlu oldukları gözlendi.
75 YAŞINDA İLK DEFA SİNEMADA FİLM İZLEDİ
Forum Aydın AVM’deki sinema salonunda bir araya gelen Efeler ilçesi Umurlu ve Göderenli Mahalleleri’nden 80 kadın, yönetmen Çağan Irmak’ın "Nadide Hayat" isimli filmini izledi. Göderenli Mahallesi’nde yaşayan 75 yaşındaki Şevkiye Şahin, ilk defa sinemaya geldiğini ve mutlu olduğunu söyledi. Şahin, "Gençliğimizde hep çalıştık. O zamanlarda böyle salonlar yoktu. Açık hava sinemaları vardı ancak çalıştığımız için sinemaya gidemezdik. İlk kez sinemada film izledim, gerçekten çok güzelmiş. Filmi de çok beğendim" diye konuştu.
Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülsevil Ergünoğlu, "25 Kasım 16 Aralık arasında yapmış olduğumuz ’kadına şiddete hayır’ etkinlikleri kapsamında sinema günleri etkinliği düzenlemek istedik. Umurlu ve Göderenli Mahallelerinden kadınlar sinemada film izledi. Efeler Belediye Başkanımız Sayın Mesut Özakcan’a her zamanki gibi bize verdiği desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz" dedi.
BAŞKAN ÖZAKCAN;” ÖNCELİĞİMİZ İNSANDIR”
Bugüne kadar sinemayla tanışmamış veya çok az film görme şansı yakalamış kadınlar için çok önemli bir etkinliğe olanak sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Sosyal belediyecilik, fiziki hizmetlerin yanında sosyal alanlarda da planlama ve düzenleme işlevi yükleyen bir anlayıştır. Efeler Belediyesi olarak önceliğimiz insandır. Sosyal Belediyecilik anlayışımız kapsamında daha önce hiç sinemaya gitme imkanı bulamamış kadınların stres atması ve sosyal, kültürel anlamda paylaşımlarda bulunmaları adına böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdik. Onların sinemada günlük hayatın stresinden uzaklaşıp keyifli anlar geçirmelerini diledik. Umarım bu etkinlik onların tanışıp kaynaşmalarına da vesile olmuştur” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.