84 yaşındaki stajyer avukat azmin sembolü oldu

84 yaşındaki stajyer avukat azmin sembolü oldu

Aydın’ın Söke ve Kuşadası ilçelerinde ikamet eden ve yaklaşık 27 yıl öğretmenlik yaptıktan 1979 yılında emekli olan 84 yaşındaki Mustafa Genç, Aydın’da azmin sembolü oldu.

 80 yaşından sonra 1955-56 yılında kayıt yaptırıp ekonomik nedenlerden dolayı okuyamadığı için yarım bıraktığı okulu Ankara Hukuk Fakültesi’ne yeniden başlayan Mustafa Genç 84 yaşında avukatlık mesleği için staja başladı. Genç, amacının para kazanmak ya da davadan davaya koşmak değil, gençlere örnek olmak olduğunu söyledi.
Aynı zamanda Aydın Baro Başkanı olan ve nerdeyse torunu yaşındaki Gökhan Bozkurt’un yanında stajını yapan 1932 doğumlu stajyer avukat Mustafa Genç, sağlıktan sonra insan hayatında her kapıyı açan anahtarın ilim olduğunu belirterek “İçimde çok büyük arzuydu avukat olmak. O dönemlerde ekonomik nedenlerden dolayı okuyamadım. Ancak af gelince yaklaşık yarım asır sonra yarım bıraktığım okulumda kayıt yenileyip 84 yaşında en büyük hayalim olan Avukatlığa adım attım. Şimdi staj yapıyorum” dedi.
“YÜZDE 90 GÖRME ÖZÜRLÜ OLMASINA RAĞMEN BAŞARDI”
Kış aylarında Aydın’ın Söke İlçesi’nde yaşayan yazın ise Kuşadası Davutlar’da ikamet eden 1932 doğumlu Mustafa Genç, yüzde 90 görme özürlü olmasına rağmen özel aparatlarla ders kitaplarını okuyup Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olarak azmin elinden hiçbir şeyin kaçmadığını gösterdi. Gençlere örnek olmak ve azmettikten sonra başarıya ulaşılabileceğini göstermek amacıyla 80 yaşından sonra yeniden öğrenci olup üniversite okuduğunu belirten emekli öğretmen Mustafa Genç, Avukatlık cübbesini giyeceği günü dört gözle beklediğini söyledi.
“İDEALİMDİ BAŞARDIM”
Bugün Türkiye’de emekli olan pek çok kişinin kendisinin yanlış bulduğu emeklilik kültürü ile yaşamının geri kalan kısmını sürdürdüğünü kendisinin klasik emeklilerden olmamak için sürekli okuduğunu belirten 84 yaşındaki Mustafa Genç, çocuklarını okutup meslek sahibi yaptıktan sonra adeta yeniden hayata başladığını söyledi. Öğretmenlik yaparak 4 çocuğunu okutup büyüttükten sonra 80 yaşında yeniden öğrencilik hayatına başlayıp 84 yaşında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitiren Mustafa Genç "Emekli arkadaşları görüyorum. Pek çoğu kahve ve sokak kültürü ile yaşıyor. Ben böyle bir kültüre sahip değilim. Bir ideal uğruna okudum. 1932 yılında Aydın’ın Söke ilçesinde doğdum. Diyarbakır Öğretmen Okulu’ndan mezun olduktan sonra 1952 yılında öğretmen olup ülkenin değişik bölgelerinde 1979 yılına kadar görev yaptıktan sonra emekli oldum. Öğretmenlik yıllarında da sürekli okudum, öğrencilerime de sürekli okumayı tavsiye ettim. Öğretmenlik yaparken 1955-56 yıllarında Aydın Lisesi’ni bitirerek lise diploması aldım. 1956 yılında üniversite sınavına girip Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandım. 2’si kız 4 çocuğum vardı. O dönemlerde yaşadığım ekonomik sıkıntılar nedeniyle üniversiteyi okuyamadım. Bakanlar Kurulu kararı ile 1971-74 yılları arasında Yunanistan Dedeağaç Vilayet Merkezi’nde de görev yaptım. 1979 yılında emekli oldum. Çalıştığım dönemde hem ev idare etmek hem çocukları okutmak hem de üniversite okumak benim için ekonomik açıdan imkansızdı” dedi.
“59 YIL SONRA KAZANDIĞI OKULU BİTİRDİ”
Üniversiteyi kazandığı 1956 yıllarında 137 lira aylık ile hem ev geçindirip hem de çocuklarını okutmaya çalıştığını ve o dönemde ekonomik nedenlerden dolayı okuyamadığını ifade eden Mustafa Genç, “1998 yılında af çıkınca 1956 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne yaptırdığım kayıt ile okumaya karar verdim. Birçok kişi, ‘Okuyamazsın’ dedi. Yaşlandığım için gözlerim de yüzde 90 oranında görmez oldu. Özel aparatlarla ders kitaplarını okuyup sınavları başarı ile vererek 59 yıl önce kayıt yaptırdığım okulumdan mezun oldum. Diplomamı aldım. Şimdi de avukatlık için staj yapıyorum. Belki birilerine anlamsız gelebilir ama ben çok mutluyum” dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.