9 günde 7.’ci kez gözaltına alındılar

9 günde 7.’ci kez gözaltına alındılar

9 günde 7.’ci kez gözaltına alındılar

Aydın’ın Efeler ilçesinde, KHK ile meslekten ihraç edilen Eğitim-Sen üyesi öğretmenlerin 9’uncu gününe giren eyleminde 5 sendika üyesi 7’inci kez gözaltına alındı.

Eğitim-Sen Aydın Şubesi üyesi olan ve KHK ile meslekten ihraç edilen öğretmenlerin Efeler ilçesi Atatürk Kent Meydanı’nda 14 Şubat’ta başlattıkları eylem 9’uncu gününü geride bıraktı. Önceki günlerde vatandaşa iş güvencesi ile ilgili olarak bildiri dağıtarak basın açıklaması yapmak isteyen eylemciler, bugün ise meydanda oturma eylemi yapmak istedi. Daha önce 6 kez gözaltına alınan 5 sendika üyesi, izin almadıkları gerekçesiyle polis tarafından uyarılmalarına rağmen eylemlerini sürdürmekte ısrar etti.
Yaptıkları çalışmanın yasal olmadığını ve bu konu da Valilik tarafından iznin verilmediğini belirten Aydın Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Satılmış Karakaya, Eğitim-Sen Aydın Şube Başkanı Ali Gün’ü ikaz etti. Eyleme katılan 5 sendika üyesinin uyarılara olumsuz cevap vermesinin ardından eylemci grup gözaltını aldı.

Daha önceki 6 günde idari yaptırım uygulanarak serbest bırakılan eylemciler, sağlık raporu alınmasının ardından ifadeleri alınmak üzere emniyete sevk edildi. Gözaltına alınan eylemciler hakkında bindirildikleri polis otosunda görevli memura mukavemet yaptıkları gerekçesiyle işlem yapılacağı öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.