9 ölü, 500 yaralı

9 ölü, 500 yaralı

Ağustos ayı bilançosu: 9 ölü, 500 yaralı

Aydın"da tatil hareketliliğinin yaşandığı Ağustos ayında meydana gelen 542 ayrı trafik kazasında 9 kişi hayatını kaybederken, 500 kişi de yaralandı.

Trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için Aydın Valiliğinin gözetim ve denetiminde İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından 2014 yılı Ağustos ayı içerisinde toplam 63 bin 317 araç kontrol edildi. Bu araçlardan kusurlu bulunan 13 bin 721 araca 3 milyon 331 bin 904 TL para cezası tatbik edildi. Ağustos ayı içerisinde yapılan denetimler sonucu kusurlarından dolayı 38 sürücü mahkemeye sevk edildi. Bin 687 aracın trafikten men edildiği denetimlerde, 235 sürücünün ehliyetine de el konuldu.

Alınan tün bu etkin önlemlere rağmen trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2014 Ağustos ayı içerisinde Aydın sınırlarında toplam 204"ü maddi hasarlı, 329"u yaralamalı ve 9"u da ölümlü olmak üzere toplam 542 ayrı trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 500 kişi yaralanırken; 9 kişi de hayatını kaybetti.

Ağustos ayı trafik güvenliği denetimleriyle ilgili olarak Aydın Valiliği"nden yapılan açıklamada; “Valiliğimizce, ilimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Trafik kazalarının azalması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 155 ve 156 nolu Polis ve Jandarma telefonlarına ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın bilgisine, desteklerine büyük ihtiyaç vardır” denildi.   (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.