AB hibe projesi

AB hibe projesi

Özdemir, "Beldemizdeki eski Rum Evleri'nin turizme kazandırılmasını arzu ediyoruz"

Necati Maldar
Gerçek Gazetesi
Geçtiğimiz günlerde bir grup Yunanlı turistin ziyaret ettiği Söke"nin Bağarası Beldesi'nde, aralarında kilisenin de bulunduğu Rum kültürünü yansıtan evlerin koruma altına alınarak turizme kazandırılması isteniliyor.
Kurtuluş Savaşı öncesi beldede yaşayan rumların mübadele sonrası geride bıraktıkları Kemalpaşa Mahallesi'ndeki evlerden yaklaşık otuz beş ev bu gün ayakta kalma savaşı veriyor. Bazı evlerin yeni sahiplerince ayakta kaldığını söyleyen Bağarası Belediye Başkanı Salih Özdemir, "Yapılan tadilatla, yerel ustalar tarafından orjinalinden uzak olarak yapıldığından bu kültür zarar görmektedir. Beldemizdeki eski Rum evlerinin resterasyonu ile uzun yıllar ayakta kalmasını arzu etmekteyiz. Söke Belediyesince bu yönde başlatılan çalışmayı kendimize örnek aldık. AB hibe projelerinden nasıl yararlanabiliriz bunun araştırması içerisindeyiz” dedi.
Özdemir özellikle jandarma karakolu karşısında bulunan kilisenin ayağa kaldırılarak orjinalinin yapılması için de Yunanistanın İzmir Başkonsolosluğundan teknik bilgi istediklerini sözlerine ekleyerek, "Bağarası'ndaki eski Rum kültürünü yansıtan tarihi evlerin ayağa kalkması ile baştaYunanistan olmak üzere yerli ve yabancı turisti beldemize çekmeyi düşünüyoruz. Özellikle mübadele sonrası beldemizden göç ailelerin çocuklarını, torunlarını beldemizde ağırlayacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.