ABD savaş gemisinde Kuşadası protokolü ağırlandı

ABD savaş gemisinde Kuşadası protokolü ağırlandı

ABD savaş gemisinde Kuşadası protokolü ağırlandı

Kuşadası limanına önceki gün yanaşan ABD’nin en büyük helikopter gemilerinden biri olan USS Bataan (LHD 5) gemisi Kuşadası protokolünü ağırladı.
Sabah saatlerinde gemi komutanı Albay George Vassilakis, ABD Deniz Ateşesi Yarbay John E. Ager ve Deniz Piyade Yarbay Benjamin T. Tippes ile beraberlerindeki heyet Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ile Belediye Başkanı Özer Kayalı’yı ayrı ayrı makamlarında ziyaret etti. Sıcak geçen görüşme sonrası Amerikalı komutanlar Aksoy ile Kayalı’yı gemiye öğlen yemeğine davet etti.
Öğlen saatlerinde gemiye gelen Kuşadası Kaymakamı Aksoy, Belediye Başkanı Kayalı, Emniyet Müdürü Mustafa Topal ve Jandarma Komutanı Ferhat Arsanoğlu, askeri geminin girişinde üst düzey protokol ve askeri manga ile karşılandı. Mevki ve kıdem derecelerine göre sirenle tek tek gemiye alınan protokol üyeleri ile kaptan yemek yedi. Yemek sonrası gemi kaptanı Albay George Vassilakis konuklarına gemiyi gezdirdi. Uçak ve helikopterler hakkında bilgi veren kaptan, Kuşadası’nda gördükleri ilgiden memnun olduklarını söyledi.
Vassilakis, gemide yaklaşık 2 bin askerin bulunduğunu söyledi. 1997 yılından bu yana hizmet veren USS Bataan 253.5 metre uzunluğunda 31.8 metre genişliğinde. Amfibi hücum helikopter gemisinde beş M1 tankı, 25 hafif amfibik silah, sekiz top, 68 askeri araç, 10 lojistik konteyner, 12 gece görüşlü helikopter, 4 deniz helikopteri, 6 hücum uçağı, 3 yardımcı helikopter, 4 süper kobra helikopter ve 600 yataklı hastane bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.