ACARLAR VE ÇAKIRBEYLİ İSTEDİ ÇERÇİOĞLU YAPTI

ACARLAR VE ÇAKIRBEYLİ İSTEDİ ÇERÇİOĞLU YAPTI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇERÇİOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Gerçek Gazetesi

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü son yıllarda il genelinde sürdürdüğü alt yapı hamlesine yeni bir boyut kazandırdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yatırımların artırılması talimatı ile kuruluşlarından bu yana hizmet bekleyen yerleşim yerlerine altyapı hizmeti götüren ASKİ yatırım hacmini sürekli artırıyor. Son olarak İncirliova ilçesinin Acarlar Mahallesi ve Koçarlı ilçesinin Çakırbeyli Mahallesinde yaşayan vatandaşların kuruluşlarından bu yana bekledikleri altyapı hizmetine kavuşmaları için çalışmalar başladı.

SEBZE MEYVENİN BAŞKENTİ ACARLAR’IN ALT YAPI HASRETİ BİTTİ

Ege Bölgesi’nde sebze ve meyve üretiminin başkenti olarak görülen ve ilimizin ekonomik canlılığına önemli katkısı olan İncirliova ilçesinin Acarlar Mahallesi yıllardır hasretini çektiği alt yapıya kavuşuyor. Geçmişte belde olmasına rağmen kanalizasyon hizmeti alamayan mahalle ayrıca eskiyen içme suyu hattından da çok sorun yaşıyordu. Başkan Çerçioğlu Acarlar’a verdiği sözü tutarak mahallenin kanalizasyon alt yapısına kavuşması ve içme suyu şebekesinin yenilenmesi için talimatını verdi ve çalışmaları başladı. Proje kapsamında 10 milyon lirayı geçen yatırım maliyeti ile 43 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattı ve 38 kilometre içme suyu şebeke hattı yapılacak. Çalışmalar tamamlandığında onlarca yıldır beklenen kanalizasyona kavuşacak olan Acarlar fosseptikten kurtulacak diğer yandan eskiyen içme suyu hatlarının yenilenmesi ile arızalar yüzünden sıklıkla yaşanan su kesintileri son bulacak.

MENDERES’İN KÖYÜNDEKİ KANALİZASYON AYIBINA ÇERÇİOĞLU "DUR!" DEDİ

Demokrasi ve yakın siyasi tarihimizde iz bırakmış, siyaset ve devlet adamı Adnan Menderes’in doğduğu Koçarlı ilçesinin Çakırbeyli Mahallesi de Çerçioğlu’nun yatırım sağanağından nasibini aldı. Mahallenin kuruluşundan bu yana beklediği kanalizasyon altyapısı talebini Başkan Çerçioğlu’nun talimatıyla iş programına alan ASKİ ilk kepçeyi vurdu. Çalışmalar çerçevesinde 8 kilometre kanalizasyon hat yapımının yanı sıra uzun yıllardır yenilenmeyi bekleyen içme suyu hatları da yapılacak 7 kilometrelik çalışma ile değiştirilecek. Ayrıca mahallenin tüm sorunlarını çözmek için adım atan ekipler 300 tonluk içme suyu deposu inşa edecek. 2 milyon lirayı bulan yatırım ile mahalle altyapı sorunlarını geride bırakacak.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇERÇİOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Onlarca yıldır hayalini kurdukları altyapıya kavuşmaları için çalışma başlatan Özlem Çerçioğlu’na teşekkür eden vatandaşlar, hizmetten memnun. Acarlar Muhtarı Metin Demir: “Yaklaşık 50 yıllık soruna çare bulunuyor. Emeği geçen Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu olmak üzere herkese çok teşekkür ederim.” dedi. 

Çakırbeyli Muhtarı Mustafa Demir ise “Mahallemizin altyapı sorunları kangren halini almıştı. Yıllardır çözülemeyen sorunları çözen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’na sonsuz teşekkür ediyorum. Yapılacak olan alt yapı, kalıcı olacak ve inşallah uzunca yıllar sorun yaşamayacağız. Sayın Özlem Çerçioğlu’ndan Allah razı olsun. Hakkını nasıl öderiz bilmiyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.