Acil Servis çalışanları sorunlarına çözüm emeklerine saygı bekliyor

Acil Servis çalışanları sorunlarına çözüm emeklerine saygı bekliyor

Acil Servis çalışanları sorunlarına çözüm emeklerine saygı bekliyor

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, acil tıp teknisyenleri ve teknikerlerinin sorunlarına çözüm ve emeklerine saygı beklediğini kaydetti.
22-28 Mart tarihleri arasında kutlanan Acil Tıp Teknikeri ve Teknisyenleri Haftası’nın sağlık hizmetlerinin önemli bir kısmını yürüten sağlık çalışanları için ayrı bir önem arz etmekte olduğuna işaret eden Sağlık-Sen Şube Başkanı Baki Karaer, “Acil Tıp Teknikerleri ve Teknisyenleri görevlerini pek çok zorluk içinde ve fedakarca yerine getirmektedir. İnsan hayatı ile ilgili acil müdahalelerde bulunan ve bunun için zamanla yarışan Acil Tıp Teknikerleri ve Teknisyenleri maalesef hak ettikleri değeri görmemekte, hem mesleki sorunlarla hem de yetersiz çalışma şartlarıyla mücadele etmektedir. Bütün bunların yanı sıra, 112 Acil Sağlık Hizmetleri’nde, bakanlığın taşeron eliyle hizmet alımına gidecek olması, bu sorunlara yenisini ekleyecektir. Sağlık gibi hayati bir konunun bu temel ilkeden uzak görülerek taşeron üzerinden hizmet alımına gidilmesi, emek sömürüsünü teşvik etmektedir. Ayrıca aynı ambulanstaki aynı okul mezunu iki çalışandan birinin taşeron, diğerinin kadrolu olması iş barışını olumsuz yönde etkileyecek önemli bir faktördür. Bozulan iş barışı ise sağlık hizmetlerinin kalitesinin düşmesine veya hasta-çalışan arasındaki ilişkinin olumsuz yönde etkilenmesine neden olabilecektir” dedi.
ŞİDDETE DUR DENMELİ
Sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarına karşı önlem alınmasını isteyen Karaer, “İnsanların hayatını kurtarmaya çalışan arkadaşlarımızın maruz kaldıkları şiddet olaylarına yetkililer bir an önce çözüm bulmalıdır. ‘Emeğe Saygı Şiddete Sıfır Tolerans’ sloganının içi doldurulmalıdır. Ayrıca, her yıl acil hastalara, trafik kazalarına ve afet olaylarında müdahaleye gitmekte olan ambulansta görevli arkadaşlarımız, yaşanan kazalar nedeniyle hayatlarını kaybetmekte ya da yaralanmaktadır. Sağlık-Sen olarak ülkemizde sağlık hizmetlerinin gelişimine katkı sağlamak ve sağlık çalışanlarının haklarını korumak için her türlü çalışmaya kararlılıkla devam edeceğimizin bilinmesini ister, tüm Acil Tıp Teknikeri ve Teknisyeni arkadaşlarımızın 22-28 Mart ATT’ler Haftası’nı kutlarım” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.