ADA MARKET’İN BİRBİRİNDEN LEZZETLİ REÇELLERİ HAZIR

ADA MARKET’İN BİRBİRİNDEN LEZZETLİ REÇELLERİ HAZIR

Kuşadası Belediyesi‘nin yerel tarımsal üretimi geliştirmek amacıyla hayata geçirdiği AdaMarket Ekspres projesinde, yerli tohumlarla yetiştirilen organik meyvelerden reçel yapımına başlandı.

Yerel ve organik tarımsal ürünlerin halka aracısız ulaşmasını sağlayan AdaMarket Ekspres aracında satışa sunulan ev yapımı reçellerin üretimine başlandı.  S.S Yaylaköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi kadınlar tarafından, dallarından özenle toplanan ayva ve çilekler, önce odun ateşinde kaynatıldı. Daha sonra özenle kavanozlara yerleştirilen reçellerin üzerine üretim tarihlerinin bulunduğu etiketler yapıştırıldı. Kuşadası Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görevli gıda mühendislerinin gözetiminde hazırlanan reçeller ilerleyen günlerde AdaMarket Ekspres aracında Kuşadalıların beğenisine sunulacak.

“YEREL ÜRETİCİYE DESTEK”

Kuşadası Belediyesi’nin kendilerine çok önemli bir imkan sunduğunu belirten Yaylaköy Mahallesi Muhtarı Erhan Yıkılmaz, “S.S Yaylaköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi olarak kendi bahçelerimizde yetiştirdiğimiz organik sebze ve meyveler ile çeşitli ürünleri AdaMarket Ekspres aracında satılması için tüketime hazır hale getiriyoruz. Kuşadası Belediye Başkanı Sayın Ömer Günel’e böyle bir fırsatı bize sunduğu için çok teşekkür ediyorum. Bu proje ile yerel üreticiye büyük destek sağlanıyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.