ADALET BAKANLIĞINA ULAŞILMIYOR!

ADALET BAKANLIĞINA ULAŞILMIYOR!

Adalet Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde konuşan CHP’li Bülbül, Bakanlığa toplam 6 bin 351 soru önergesi verildiğini ancak bunların 4 bin 949’unun yani yüzde 77,92’sinin cevaplanmadığını sadece bin 303 önergenin cevaplandığı belirtti.

CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen Adalet Bakanlığı bütçesinde konuştu. Bakanlığın soru önergelerini yanıtsız bıraktığını belirten Bülbül, “Bu dönem milletvekilleri tarafından Adalet Bakanlığına toplam 6 bin 351 önerge verilmiş. 4 bin 949 adet önerge cevaplanmamış yani yüzde 77,92’si. 108 adet önerge zamanında cevaplanmış, yani yüzde 1,7’i, bin 195 adet önerge ise süresi geçtikten sonra cevaplanmış, 99 adet önergenin on beş günlük cevaplama süresi hâlâ devam ediyor, o da yüzde 1,55’i. Bütçe sunuşunuzda güven veren ve erişilebilir bir adalet sisteminden bahsediyorsunuz ama size ulaşamıyoruz” dedi. 


GRİ LİSTE HATIRLATMASI 

Türkiye'nin üyesi bulunduğu OECD'ye bağlı, kara paranın aklanması ve önlenmesi ve terörizmle mücadele amacıyla kurulan Mali Eylem Görev Gücünün (FATF) tavsiyelerinden bahseden Bülbül, “Tavsiyeleriyle ilgili bir çalışma bugüne kadar yapılmadı. Geçen sene getirilen yasal düzenlemede siyasilerin ve aile bireyleri ve yakınlarıyla ilgili makul tedbirlerin alınmasıyla ilgili gerekli tavsiye yerine getirilmediğinden dolayı biz gri listeye düştük. Bu konuda bir çalışmanız olacak mıdır?” diye sordu. Haziran ayında konuyla ilgili yapılan toplantıyı da hatırlatan Bülbül, “Sözleşme çerçevesinde hangi eksiklikleri dile getirdiler, hangi beklentileri sıraladılar, bunlarla ilgili bir çalışmanız var mıdır?” dedi. 


ADALET RAPORU’NU BAKANA VERDİ

Bülbül ayrıca, 2020 yılından beri üç aylık periyotlarla hazırladığı Adalet Raporu’nu Bakan Gül’e sundu. Bülbül, hak ihlalleriyle ilgili hazırlanan raporun incelenmesini ve  ihlallerle ilgili gerekli çalışmaların yapılmasını talep etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.