Adalı, AKP’ye mi MHP’ye mi?

Adalı, AKP’ye mi MHP’ye mi?

8.5 yıl belediye başkan yardımcılığı görevi yaptıktan sonra, Söke Belediye Başkanı M. Beliğ Azbazdar’ın milletvekili adayı olmasıyla görevinden istifası üzerine 1.5 yıl başkanlık görevini üstlenen İbrahim Adalı’nın ANAP’tan ayrılması siy

Gerçek (haber-yorum) 8.5 yıl belediye başkan yardımcılığı görevi yaptıktan sonra, Söke Belediye Başkanı M. Beliğ Azbazdar"ın milletvekili adayı olmasıyla görevinden istifası üzerine 1.5 yıl başkanlık görevini üstlenen İbrahim Adalı"nın ANAP"tan ayrılması siyasi kulisler hareketlendi. 1.5 yıl gibi kısa bir süre belediye başkanlığı yapan ve bu zaman zarfında Sökeliler"in sevgisini kazanan İbrahim Adalı, 2004 yerel seçimlerine ANAP"tan belediye başkan adayı olarak girmiş ve partisi ülke genelinde eriyip bitmiş olmasına rağmen, Söke"de 9380 oy alma başarısı göstermişti. CHP adayı Necdet Özekmekçi"ye çok az bir oy farkıyla geçilerek belediye başkanlığının kaybedilmesine rağmen, elde edilen başırı üzerine İbrahim Adalı için, «seçimin gizli galibi» şeklinde yorumlar yapılmıştı. 2009 yılında yapılacak seçimlere uzunca bir zaman olmasına rağmen, İbrahim Adalı"nın partisinden ayrılarak bağımsız kalması diğer partileri hareketlendirdi. Başta AKP olmak üzere, MHP"ye de geçebileceği yönünde yorumlar yapılan İbrahim Adalı, istifasının altında yatan nedenin belediye başkanlığına aday olacağı yönünde değerlendirilmesini, “Demekki, Söke halkı benim başkanlığımdan ve ekibimin çalışmalarından memnun kalmışlar. ANAP"ın siyasi bir parti olarak misyonunun kalmadığı için eşim Birsesn Adalı ile istifa etmiştik. İstifamın bu kadar ses getireceğini düşünmemiştim. Bu nedenle basın toplantısı yapma gereği bile duymadım. Kendi iş yerimde istifa dilekçelerimizi yazdık ve partiye elden gönderdik. O sırada işyerime uğrayan basın mensuplarının istifa ettiğimi öğrenmeleri üzerine bu gelişmeler yaşandı. Benim belediye başkanlığıma sıcak bakan Söke halkının varlığından haberdarım. Seçimlere yaklaşıldıkça bu yönde halkın bana karşı teveccühünü direkt olarak alıyorum.” dedi. Siyasi çevrelerce kendisine teklif geldiği için ANAP"tan istifa ettiği söylentileri yapılan İbrahim Adalı"nın, AKP"ye mi yoksa MHP"ye mi geçeceeği ise merak konusu! AKP"nin yerel seçimlere Söke İlçe Başkanı Ali Yul Murteza Güzelyağdöken ile gireceği ihtimali İbrahim Adalı"nın MHP"ye yakın olduğu izlenimi yaratıyor. Ali Yul Murteza Güzelyağdöken"in belediye başkan adaylığını düşünmemesi halinde İbrahim Adalı"nın AKP"nin adayı olarak 2009 seçimlerinde meydanlara çıkması kesin gibi... MHP"de de, 22 Temmuz genel seçimlerinde Aydın"dan 4. sıra milletvekili adayı olan Yusuf Keremit"in 2009 yerel seçimlerinde belediye başkan adayı olacağını deklare etmesi parti içinde sıkıntıya neden olduğu iddia ediliyor. Yusuf Keremit"in açıklaması belediye başkan adaylığına ipotek koymak olarak değerlendirilirken, parti yönetimi Yusuf Keremit"i adaylıktan çekilmesi yönünde ikna ederek İbrahim Adalı"yı MHP"ye kazandırmanın hesaplarını yapıyor.

M. Kemal Karakaş, Adalı"yı AKP"li yaptı! Gazetemiz Gerçek'in dün tüm Söke'ye duyurduğu geçmiş dönem Söke Belediye Başkanı İbrahim Adalı'nın Anavatan Partisi'nden istifa ettiği haberi Söke kamuoyunda günün konusu oldu. Görevi devir aldığı Belediye Başkanı Mehmet Beliğ Azbazdar'ın Anavatan Partisi"nden istifa * Baştarafı 1"de etmesinin ardından, İbrahim Adalı ve eşi Birsen Adalı'nın da Anavatan Partisi"nden istifa etmesi üzerine dün "Acaba MHP'ye mi geçiyor" şeklindeyorumlanırken Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Meclis üyesi M.Kemal Karakaş'ın internet sitesinde "İbrahim Adalı AKP'de" şeklinde bir mesaj yayınlaması dikkatleri çekti. Kendisine ulaştığımız Karakaş, "O benim temennim" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.