Adı otizmli çocuklar için yapılan özel sınıfta yaşayacak

Adı otizmli çocuklar için yapılan özel sınıfta yaşayacak

AZBAZDAR AİLESİNDEN OĞULLARI RASİH ADINA BİR ANLAMLI BAĞIŞ DAHA

Gerçek Gazetesi / Arif AKÇAY

Azbazdar Ailesi; on yıl önce trafik kazasında yaşamını yitiren oğulları Rasih anısına, özel eğitim sınıfı kazandırdı.

Söke eski Belediye Başkanlarından Mehmet Beliğ Azbazdar ile Söke Rotary Kulübü Başkanı Hülya Azbazdar'ın oğulları merhum Rasih Azbazdar adına Sıdıka İlkokulu’na özel eğitim sınıfı kazandırdılar.

 

10 yıl önce daha 23 yaşındayken, 19 Ağustos 2008’de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Rasih Azbazdar’ın ismi; Sıdıka İlkokulu’nda ailesi tarafından otizmli çocuklar için yapılan özel sınıfta yaşayacak. 

 

Söke’nin köklü eğitim kurumlarından olan Sıdıka İlkokulu binasında okul aile birliğinin girişimleri, İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öncülüğünde Mehmet Beliğ ve Hülya Azbazdar’ın bağışlarıyla bu eğitim öğretim yılı öncesi kazandırılan Özel Eğitim Sınıfı’nın açılışı, okulların kapanmasına sayılı günler kala yapılabildi.

 

Törene Söke İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı, Azbazdar Ailesi’nin yakınları, okul müdürü İbrahim Küçükyağcı, Okul Aile Birliği Başkanı Sülün Taşçı, Yardımcısı Zehra Sonkaya Binici, aile birliği üyeleri ve davetliler katıldı. 

 

Sınıfın yapılması teklifinin kendilerine ders yılı başında gelmesine rağmen, ismin verilmesi ve açılış için yıl sonunda izin çıkabildiğini belirten Hülya Azbazdar; “Bize teklifin gelmesinin üzerinden 15 gün içinde sınıfın düzenlenmesini yaptık. Ancak ismin verilme açılış izni sene sonunda verilebildi. Bu açılış törenini yapmak istemedik ancak okul aile birliğini de kıramadık. Çaba gösteren okul aile birliği ve problemi çözen ilçe kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Benim bütün derdim, oğluma yakışan işler yapmak, benim için oğlumun adının yaşaması ve yaşatılması önemli. Daha öncede oğlumuz adına Söke Devlet Hastanesi’ne özel bir oda kazandırmıştık, Bu ne ilk nede son olacak. Merhum oğlumuz da eğitime önem verir, çocukları severdi. Özellikle eğitime yönelik yardımları sürdürüp, oğlumuzun adını yaşatacağız. Buna kimse engel olamaz” dedi. 

 

Konuşmasına Beliğ ve Hülya Azbazdar çiftinin merhum oğullarına başsağlığı dileyerek başlayan Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu; yaşanan iletişimsizlik ve sıkıntılar nedeniyle aileden özür diledi. Açılışın Engelliler Haftası nedeniyle anlamlı bir zamana da denk geldiğinin altını çizen Kaymakam Kurtbeyoğlu; “Burada çok güzel bir hizmet var. Bu özel çocuklarımız için ne yapsak azdır. Allah sabır versin bu çocuklara sahip olanlara. Onlara yardımcı olanlara ve hizmet edenlere teşekkür ediyoruz. Hülya Hanım ve Beliğ Bey’e tekrar tekrar teşekkür ediyoruz” dedi. 

 

Konuşmaların ardından Okul Aile Birliği yöneticileri Hülya Azbazdar’a merhum oğlu Rasih Azbazdar’ın yağlı boya portresi hediye ettiler.  Otizmli çocuk velileri de ayrı ayrı Hülya ve Beliğ Azbazdar’a kazandırdıkları sınıf için teşekkür ettiler. Sınıfın açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından hazırlanan özel sınıf gezildi. 

 

2015 yılı Ağustos ayında yine Azbazdar Ailesi tarafından merhum Rasih Azbazdar adına Söke Devlet Hastanesi’nde yaptırılan ‘Refakatli Doğum Salonu’nun açılışı yapılmıştı.

rasih-2.jpgrasih-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.