Adli tatil sona erdi

Adli tatil sona erdi

Aydın’da 2015-2016 adli yılı açılışı Hükümet Konağı önünde yer alan Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başladı.

 Adli çalışanlar ve avukatların yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Abdullah Aygün, Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt’un katılımı ile gerçekleştirilen çelenk sunumunun ardından yapılan açıklamada barış ve kardeşlik teması işlenip hukuk ve Anayasa’nın önemine değinildi.
Saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra Atatürk anıtı önüne çelenk sunan Adli Personel ve avukatlar adına konuşan Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt yaşanan terör olaylarına değinip içinde aynı zamanda Dünya Barış günü olan 1 Eylül’de kan gölüne dönmüş bir dünyada barıştan söz etmenin mümkün olmadığını söyledi. Tarih boyunca hak ve özgürlüklerin mücadelesinde hep en önde yürüdüklerini belirten Bozkurt, "”Suruç’la başlayarak devam eden süreçte estirilen terör onlarca canımıza mal olmuştur. Her gün gelen şehit haberleri ile sarsılan ana babaların, eşlerin evlatların gözyaşları içimizi acıtmış, canlarımızı yakmış milletimizi kahretmiştir” diyerek hain kahpe ellerce tezgahlanan terör saldırılarında hayatını kaybeden sivil vatandaşlara ve şehitlere rahmet diledi.
Türkiye’nin çok sıkıntılı günlerden geçtiğini ifade eden Bozkurt, “Ülkemiz çok sıkıntılı günlerden geçmekte, hızla bir kardeş kavgasına bölünmeye, parçalanmaya ve kaosa sürüklenmektedir. Belritmek isterim ki terörle kararlılıkla, ancak devlet olmanın sorumluluğu ve hukuki sınırları içinde kalınarak mücadele edilmeli bu mücadeleden taviz verilmemelidir” dedi.
Hukukun üstünlüğünün öneminden de söz eden Gökhan Bozkurt, “Bir zamanlar hukuk tanımaz bazı ‘Kudretli’ savcıların ülkeyi terk etmesi herkes ve en başta adaletten başka bir kutup yıldızı arayan, biat ederek yurttaşın hukuka olan inancını yok edenler için bir ders olmalıdır” diyerek tüm adli çalışanlara güzel bir yıl dileğinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.