ADÜ Amerikalı ressam Baker'i ağırladı

ADÜ Amerikalı ressam Baker'i ağırladı

Sıra dışı yeteneğiyle dünya suluboya resim tarihine adı yazdıran Amerikalı ressam Linda Daly Baker, Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) deneyimlerini paylaştı.

ADÜ, geçtiğimiz günlerde sıra dışı bir konuğu ağırladı. Linda Daly Baker, sıra dışı bir ressam olarak dünya suluboya resim tarihine ismini yazdırmış bir yetenek. Işığı kullanmaktaki ustalığı, gölgelerle oynama yeteneği, dökme, ıslatma ve doğrudan boyama ile ortaya koyduğu eserlerle adından sıkça söz ettiren Amerikalı suluboya dahisi, meslek sırlarını ADÜ öğrencileriyle paylaştı.
Kimi zaman 20 kat üst üste boyayarak ortaya koyduğu eserleri dikkat çekici bir derinliğe sahip olan Linda Daly Baker, 146. Uluslararası Yıllık Amerikan Suluboya Cemiyeti Sergisi sırasında verilen Edgar Whitney Anma Ödülü dahil olmak üzere ulusal ve uluslararası sergilerde sayısız ödül kazandı. Baker’in eserleri, Çin’deki 2012 Şangay Bienali ile 2013 Şenzen Bienali’nde de boy gösterdi.
Linda Daly Baker, kendisini uluslararası üne kavuşturan tekniği ilk o mu kullandı bilmiyor ama bildiği tek şey bu tekniği, renklerin gücünü arttırmak için attığı kat kat boya darbeleri ile keşfettiği. İlk önce işe beyazlarını korumak için bir kat daha sürmekle başlayan Baker, koyu renklerin canlılığını yitirdiğini görünce bu kez koyu renklere yüklendi. Bu koyuluklara aydınlık atmak farz olunca da 20 kata varan suluboya resimlerle dünyada büyük bir üne ve saygınlığa kavuştu.
Üniversiteyi Michigan’da resim üzerine okuyan ve o zamandan bu yana iki atölye ve kitap çalışması yapan Baker, şu anda Amerikan Suluboya Cemiyeti (AWS) ve Türkiye’de kurulan Uluslararası Suluboya Derneği (IWS) imtiyazlı üyesi. Çok sayıda öğrenci yetiştiren ve birçok ulusal ve uluslararası organizasyonda jüri üyeliği yapan Linda Daly Baker, çalışmalarına kesintisiz devam ediyor. Baker, “Yüreğinizi sevdiğiniz işe koyarsanız başarısız olmanız imkansızdır” diyerek, genç ressamlara öğütte bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.