ADÜ Çocuk Üniversitesi ilk bilim çocuklarını kabul etti

ADÜ Çocuk Üniversitesi ilk bilim çocuklarını kabul etti

Adnan Menderes Üniversitesi tarafından projelendirilen ‘ADÜ Üniversitesi Çocuk Üniversitesi Yaz Okulu’ programının ilk dönemi başladı.

Miniklerin keyifli zaman geçirdikleri yaz okulu, 1 Temmuz 2016 tarihine kadar devam edecek.
Yaz boyunca hizmet verecek ADÜ Çocuk Üniversitesi, 4 temel programda miniklere mesleklerle ilgili önemli bilgiler verecek. Tıp Fakültesi ‘Genç Doktorlar’ programıyla, Mühendislik Fakültesi ‘Genç Mühendisler’ programıyla, İletişim Fakültesi ‘Genç İletişimciler’ programıyla ve Ziraat Fakültesi ‘Doğa Dostu Gençler’ programıyla yaz boyunca çocuklar ile birlikte olacak.
MİNİKLER İLK GÜN TIP, ROBOTİK KODLAMA VE BOCCE İLE TANIŞTI
İlk öğrenci grubu ile çalışmalarına 20 Haziran 2016 tarihinde başlayan ADÜ Çocuk Üniversitesi, gün boyunca birçok etkinlikle bilim dünyasına hızlı bir giriş yaptı. Sabah başlayan programda öğrenciler, yaz okulu kapsamında ‘Teorik ve Pratik Kan Basıncı Ölçümü Uygulaması ve Anatomi’ derslerini işledi.
Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Özlem Erel ve Yrd. Doç. Dr. Sercan Öncü’nün karşıladığı minikler daha sonra Mühendislik Fakültesinde ‘Robotik Kodlama’ dersi gördü. Öğle arasının ardından Antrenör Yasin Çotur’un gözetimin ‘Bocce’ sporu ile ilgili teorik ve uygulamalı eğitim alan minikler daha sonra ‘Yüzme’ dersi için ADÜ Spor Merkezine geçtiler. 20 Haziran 2016’da başlayan yaz okulu ilk dönemi 1 Temmuz 2016 tarihine kadar devam edecek.
ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU PROGRAMI İÇİN 3 DÖNEM DAHA VAR
ADÜ Çocuk Üniversitesi’nin bundan sonraki dönemleri 11 Temmuz- 22 Temmuz, 25 Temmuz-5 Ağustos ve 8 Ağustos-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek. 11 Temmuz’da başlayacak yeni dönem için kayıtların son günü 1 Temmuz 2016 olarak belirlendi. Ayrıntılar için www.cocukuniversitesi.adu.edu.tr internet adresini ziyaret edebilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.