ADÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nde dişler 3 boyutlu görüntülenecek

ADÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nde dişler 3 boyutlu görüntülenecek

ADÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nde dişler 3 boyutlu görüntülenecek

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, hasta kabulünün ikinci yılını kutladı. Kutlamada 3 boyutlu dental tomografi makinesinin açılışını, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan yaptı.
Fakülte binasında gerçekleşen programa ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer, Prof. Dr. Mustafa Ali SarılıI, fakülte personeli ve öğrenciler katıldı.
Fakültede yapılan operasyonlarla ilgili geri dönüşlerden duyduğu memnuniyeti vurgulayan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, “Geri dönüşler bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Kısa bir süre önce açtığımız ve bu sürede kendini ispat noktasında önemli yol kat eden Genel Anestezi Bölümü Türkiye’de bu olanaklara sahip 5 fakülteden biri. Bölgede bu bölüme sahip, ikinci bir Diş Hekimliği Fakültesi yok. Hekim korkusu, Otizm, Zihinsel Engel gibi durumlarda çok önemli bir hizmet. Bunun için Türkiye’nin dört bir tarafından hasta kabul ediyoruz. Fakültemizin geldiği nokta itibariyle ADÜ Diş Hekimliği Fakültesi artık bir cazibe merkezi olmuştur. Bugün 2500 kişinin girdiği Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı (DUS) yedincisi arkadaşımızın tercihi ADÜ’dür ” dedi.
TOMOGRAFİ CİHAZI İLE DİŞLER 3 BOYUTLU GÖRÜNTÜLENECEK
Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Törün Özer de, hizmete giren dental tomografi cihazıyla ilgili desteklerinden dolayı ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’a teşekkür ederek sağlanan destek dolayısıyla mahcup olmamak için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi. Aydın’da kamu hastanelerinin hiçbirinde dental tomografi cihazının bulunmadığını vurgulayan Prof. Dr. Özer, sadece dişle ilgili değil, çeneyle ilgili sorunları, kist ve tümörleri, gömülü dişleri de cihaz sayesinde daha net görüntüleneceğini belirtti. Başka cihazlara kıyasla radyasyon oranının da oldukça düşük olduğunun altını çizen Özer, “2013 yılında başladığımız hasta kabulü bugün ikinci yılını doldurdu. 2 Yılda yaklaşık 61 bin hastaya 140 binin üzerinde işlem yapıldı. Yeni cihazlarımızla hastalarımıza inşallah daha iyi standartlarda hizmet vereceğiz. Hem üniversitemize hem de Aydın’a hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.