ADÜ farklı kültürleri bir araya getirdi

ADÜ farklı kültürleri bir araya getirdi

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uluslararası Yabancı Öğrenci Topluluğu’nun organize ettiği Kültür Şöleni kapsamında 20 farklı ülkeden 100 öğrenci ülkelerini tanıttı.

ADÜ Kongre Merkezinde gerçekleşen programa ADÜ Rektörü Cavit Bircan, Rektör Yardımcısı Recai Tunca, ADÜ Yurtdışı Öğrenci Topluluğu Başkanı Doç. Dr. Mesut Kırmacı ile öğrenciler katıldı. Afganistan, Azerbaycan, Demokratik Kongo cumhuriyeti, Etiyopya, Fas, Fildişi Sahili, Gana, Gine Bissau, Güney Afrika Cumhuriyeti, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Molavi, Pakistan, Senegal, Sudan, Suriye, Türkmenistan, Yemen ve Zambiyalı öğrenciler şölende ülkelerini tanıtma fırsatı buldu.
300 yabancı öğrencinin öğrenim gördüğü Adnan Menderes Üniversitesi’nde Kültür Şöleni gerçekleşti. Şölende öğrenciler kendi ülkelerini tanıtan Türkçe sunumlar yaptı. Sunumlarda ülkelerin önemli yapıtları, kentleri, bilim adamları, yemekleri, dansları gibi birçok konuda bilgiler aktarıldı. Sunum sonunda 15 farklı ülke de, geleneksel yemeklerini sundu. ADÜ Rektörü Bircan, yemeklerin tadına öğrencilerle birlikte baktı.
ADÜ Rektörü olarak karşılaştığı tablodan gurur duyduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, “Üniversitemizde Azerbaycan’dan Türkiye Cumhuriyetlerine, Gana’dan Gambiya’ya Suriye’den Arnavutluk’a kadar yaklaşık 300 yabancı öğrenci bulunmakta. 7 yıl Amerika’da kalmış biri olarak şunu söyleyebilirim. O yıllarda çok az Amerikalı arkadaşım vardı. Fakat dünya’nın dört bir yanından da birçok farklı insanlarla tanışma fırsatımız oldu. Onlarını kültürlerini ve özellikle de yemeklerini tatmak çok büyük keyifti. Bu anlamda sizleri bura da ağırlamak bizim için çok değerli ve keyifli, sizler bizlerin zenginliğimizsiniz. Bu etkinliklileri her yıl artırarak Aydın halkının ve protokolün de katılımıyla devam ettireceğiz" dedi.
ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca da, ADÜ öğrencilerinin, yabancı uyruklu öğrencilerden öğrenecekleri çok şey olduğunu vurgulayarak, “Adnan Menderes Üniversitesi tüm birimleri ile size en kaliteli eğitimi vermek üzere hizmetlerini devam ettirecektir. Ülkelerinizdeki kültürel zenginlikleri, üniversitemize tanıtmanız anlamında bu tarz çalışmaları son derece önemli buluyorum ” şeklinde konuştu.
Yabancı Öğrenci Topluluğu Başkanı Sardar Rajapow ise, konuşmasında; etkinliğin amacının yabancı öğrencilerin kendi ülkelerini tanıtmalarıyla bir kültür kaynaşması yaşanması olduğunu ifade ederek, etkinlikte destek ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.
ADÜ’de toplam 66 tane öğrenci topluluğu olduğunu bunlardan birinin de Yabancı Öğrenci Topluluğu olduğunu belirten Öğrenci Toplulukları Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mesut Kırmacı da, organizasyonun çok kısa sürede ortaya çıktığını ancak etkinliğin önümüzdeki yıl çok daha kapsamlı bir şekilde devam edeceğini aktardı.
“7 İklim 7 Renk Kıtalar Farklı Olsa da Gönüller Birdir” sloganına sahip etkinlikte ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, yabancı öğrencilerle fotoğraf çekildi ve Bircan’a Türkmen takkesi hediye edildi. ADÜ’de eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin ülkelerini ve kültürlerini tanıtmaları için düzenlenen ve geleneksel hale getirilmesi amaçlanan etkinlikte, öğrenciler ülkelerini görsel sunumlarla tanıtmanın yanı sıra geleneksel damak zevklerini yansıtan ikramlarda bulundu.
Öğrencilerin yöresel kıyafetleri ile kendilerini ifade ettikleri etkinlik, danslarını sergilemeleri ve Öğrenci Toplulukları Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mesut Kırmacı’nın öğrencilere teşekkür belgesi vermesi ile son buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.