Adü, Geleneksel Türk

Adü, Geleneksel Türk

Adü, Geleneksel Türk Sanatlarını Aydınlılarla buluşturdu


█ Gerçek Gazetesi
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) tarafından düzenlenen “Geleneğin İzleri, Geleneksel Türk Sanatları Buluşması ve Sergisi”, ADÜ Atatürk Kongre Merkezi"nde Aydınlıların beğenisine sunuldu.
ADÜ Atatürk Kongre Merkezi"nde düzenlenen törene Adnan Menderes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Belge, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, MHP eski milletvekili Recep Taner, Neyzen Hüseyin Aytar, Katı" sanatçısı Dürdane Ünver, Hüsn-ü Hat sanatçısı Özcan Özcan, Mozik sanatçısı Meyçem Ezengin, Ebru-Minyatür sanatçısı Melis Sevilay Uludağ, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Melis Uludağ, “Öncelikle uzaktan yakından gelerek bizleri yalnız bırakmayan bütün herkese teşekkür ediyorum. Aydın geçmişiyle yeni nesiller tarafından keşfedilmelidir. Bu projenin amacı Aydın ilimizi Türkiye ve Dünya"da tanıtmaktır. Bu tür faaliyetlerin sadece Büyükşehirlerde değil, Aydın ve Aydın gibi küçük illerimizde de yapılabildiğini göstermektir” dedi.
Kendisinin Aydın doğumlu olduğunu belirten Hüsn-i Hat Sanatçısı Savaş Çevik da, “Aydınlıyım ve bunu her zaman her yerde söylemekten gurur duyuyorum. Aydın"da ilk kez Geleneksel sergiyi izleyecek olmamız biraz geç kalınmışlıktır. Siz Aydın"lı hemşerilerime sergimi sunmaktan son derece memnunum” şeklinde konuştu.
Güzel sanatların insan hayatındaki önemine değinen İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka ise, “Güzel sanatlar insanlar üzerinde bizzat etkilidir. İnsan ruhunun güzelleşmesi buna bağlıdır. Ne zaman sanattan uzak kaldık, güzelliklerden de uzaklaştırdı. Bu projenin desteklenmesi önemliydi. Bu çalışmaları bizlerle buluşturan bütün herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Zorunlu olarak Aydın dışında bulunan Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Mustafa Birincioğlu adına törene katılanlara teşekkür eden Rektör Yardımcısı Ali Belge de, “Ben üniversitemiz adına hepimize ayrı ayrı teşekkür ederim. Umuyorum ki bugün açılışını yaptığımız bu sergiye ilgi ve alakanın daha da artacağını düşünüyorum. Geleneksel sanatların gelecek nesillere aktarılması büyük önem taşıyor. Bu serginin geleneksel sanatlara ilgiyi arttırması bakımından büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Ney sanatçı"sı Hüseyin Aytar"ın sunmuş olduğu ney ziyafetinden sonra, serginin açılışı, Adnan Menderes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Ali Belgi, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Aydın Eski MHP Milletvekili Recep Taner, Neyzen Hüseyin Aytar, Katı" sanatçısı Dürdane Ünver, Hüsn-ü Hat sanatçısı Özcan Özcan, Mozik sanatçısı Meyçem Ezengin, Ebru-Minyatür sanatçısı Melis Sevilay Uludağ tarafından gerçekleştirildi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.