Adü Öğretim Üyesi Selçuklu camilerini kitaplaştırdı

Adü Öğretim Üyesi Selçuklu camilerini kitaplaştırdı

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Şahin’in Anadolu Selçuklu dönemi camilerini incelediği kitabı yayımlandı.

Adnan Menderes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Şahin’in ‘Anadolu’da Selçuklu Dönemi Camilerinin Çözümlemeli Plan İrdelemesi’ adlı kitabı yayımlandı. Şahin kitapta, erken İslam döneminden başlayarak tüm cami planlarını irdeleyerek, Anadolu Selçuklularının cami mimarlığının oluşumunda, Orta Asya- İran ve Selçuklu öncesi Anadolu’sunun kültürel birikimi üzerinde durdu ve konuyla ilgili yapılan çalışmaları belirtti.
Kitapta ayrıca; Anadolu’da Selçuklu dönemi camileri için yeni tipolojik gruplamalar önerilmiş, ilk kez tipolojik olarak ayrıntılı biçimde ele alınan ve sınıflandırılan camilerin özgün plan tipi belirlenerek, önemli örnekleri sorunları ve önerileri ile birlikte incelendi. Kitap aynı zamanda sanat tarihi, arkeoloji ve mimarlık tarihi üzerine çalışan ve eğitim alanlar için de önemli bir kaynak özelliğini taşıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.