ADÜ rektörü Bircan'a anlamlı plaket

ADÜ rektörü Bircan'a anlamlı plaket

Ulusal Sosyal ve Uygulamalı Gerontoloji Derneği, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’a ‘Yaşlanma ve Yaşlılık’ konularındaki duyarlılığı ve katkılarından dolayı plaket takdim etti.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ın makamında gerçekleşen ziyarete, AK Parti Aydın 24. Dönem Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca, Ulusal Sosyal ve Uygulamalı Gerontoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan, Aymelek Derneği Başkanı Yurdagül Altıntaş, Dr. Akif Aktuğ ve dernek üyeleri katıldı.
Kendisine takdim edilen anlamlı plaket için teşekkürlerini ileten ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, ADÜ olarak merkezinde yardım olan işlerde üzerlerine düşen sosyal sorumluluğu her zaman yerine getirmeye gayret edeceklerini ifade ederek; “Yardım etmek gönül işidir, kalben yapılır. Bugüne kadar, yardıma ihtiyacı olan insanlara nasıl ulaşabiliriz sorusundan hareketle çeşitli yardım kuruluşlarıyla çalışmalar yürüttük ve bu tür çalışmalarımız devam edecek. Sosyal sorumluluğumuzu her zaman yerine getirmeye gayret edeceğiz” dedi.
“ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ’NE TEŞEKKÜR EDERİZ”
Ulusal Sosyal ve Uygulamalı Gerontoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan da, bölgede özellikle Aydın çevresinde yaşlanma ve yaşlılık konusuna olan duyarlılıkları için ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan ve Adnan Menderes Üniversitesi’ne teşekkür ederek; “Aymelek’in yapmış olduğu faaliyetlere üniversite olarak gösterdiğiniz yakın ilgiden son derece mutluluk duyduk. Özellikle bilim dünyasının gönüllülük çalışmalarına gösterdiği ilgi ve destek, derneğimizin yönetim kurulu üyelerini çok memnun etti. Dernek üyelerimiz adına teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarınızın devamını diliyoruz. Prof. Dr. Cavit Bircan öncülüğünde Adnan Menderes Üniversitesi’ne teşekkür ederiz” diye konuştu.
“DAHA İLK BASAMAKTAYIZ, İLERLEYECEĞİMİZ ÇOK YOL VAR”
Aymelek Derneği Başkanı Yurdagül Altıntaş ise, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ın Derneklerine vermiş olduğu destekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. İlerleyen zamanda daha büyük yardım çalışmalarında birlikte olmak istediklerini söyleyen Altıntaş; “Cavit Hocam, her zaman yanımızda. İnşallah birlikte çok daha iyi işler yapacağız. Daha ilk basamaktayız, ilerleyeceğimiz çok yol var” dedi.
GERONTOLOJİ NEDİR?
Gerontoloji, yaşlanmanın ve yaşlılığın bilimi anlamına gelmektedir. Bu terimi ilk defa 1903’te Tıp dalında Nobel Ödülü alan Rus asıllı bilim adamı Ilja Metschnikow (İlya Meçnikov) kullanmıştır. 1930’lu yıllardan beri ABD ve Avrupa’da anabilimdalı olarak çeşitli üniversitelerde okutulmaktadır. Gerontoloji; farklı bilim dallarında yaşlanma ve yaşlılığı incelemektedir. Teorik çalışmaların yanı sıra Gerontoloji aynı zamanda uygulamalı bir bilim koludur. Öncelikle yaşlıların yaşam koşullarını
iyileştirme hedefi takip edilmektedir. Yeni teknolojik veya ekonomik gelişmeler, bu hedefe yaklaşabilmek açısından birçok olanak sunmaktadır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.